SERGEJ SMENIO IZVRŠNI ODBOR PSG JER NEĆE NA IZBORE? Šta se dešava i zašto Pokret ne može na birališta sve i da želi
Izbori, bojkot ili nešto treće: Sergej Trifunović, Foto: Beta / Milan Obradović

turbulencije

SERGEJ SMENIO IZVRŠNI ODBOR PSG JER NEĆE NA IZBORE? Šta se dešava i zašto Pokret ne može na birališta sve i da želi

Nema govora o čistkama, kršenju procedura, "eliminisanju nepodobnih", a naročito je neistinito da se bilo šta dešava zbog priče o bojkotu izbora, kažu u PSG

Objavljeno: 15:55h
Dejan Katalina

Ako je suditi po napisima na društvenim mrežama, u Pokretu slobodnih građana (PSG) situacija je vrlo turbulentna.

Nakon najave da će učestvovati u međustranačkom dijalogu povodom regularnosti predstojećih izbora, pa samim tim i na izborima, prilično su iznervirali onaj deo opozicije koji se zalaže za bojkot.

Upravo se pojavila informacija da je predsednik PSG Sergej Trifunović, navodno, smenio Izvršni odbor stranke koji se zalagao za bojkot jer je podlegao ucenama i pritiscima.

Trifunović se nije izjašnjavao povodom ovih tvrdnji, čak ni putem društvenih mreža, kao što ima običaj da čini, a nije odgovarao ni na naše pozive da prokomenatriše ove navode.

U izjavi za Espreso.co.rs član Predsedništva PSG Pavle Grbović kaže:

foto: Vladimir Sporčić

- Radi se o uobičajenoj unutrašnjoj dinamici svake političke organizacije, organizacija evoluira i dešavaju se neke promene. Ali nema govora o čistkama, kršenju procedura, "eliminisanju nepodobnih", a naročito je neistinito da se bilo šta dešava zbog priče o bojkotu izbora. Ne bi bilo prvi put da se to desi, ali siguran sam da ovog puta PSG neće biti inspiracija za tabloide - poručuje Grbović.

Inače, jedan od članova Izvršnog odbora PSG, Stefan Simić, gostujući u emisiji "Utisak nedelje" kazao je da PSG kao pokret nije u mogućnosti da skupi 50.000 potpisa kako bi postao registrovana stranka, što dovodi u pitanje učešće na izborima, jer kao pokret to neće biti u mogućnosti.

Niko iz PSG nije nam odgovorio na pitanje kako će učestvovati na izborima ako ne mogu ni da se registruju kao stranka.

BONUS VIDEO:

Pomen kralju Aleksandru u grčkoj crkvi u Marseju (KURIR TV)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.