DEMOKRATSKA STRANKA BOJKOTUJE EU?! Velika FRKA nastala je nakon odluke DEMOKRATA o dijalogu s NAPREDNJACIMA
Sednica GO Demokratske stranke..., Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

ŽESTOKO

DEMOKRATSKA STRANKA BOJKOTUJE EU?! Velika FRKA nastala je nakon odluke DEMOKRATA o dijalogu s NAPREDNJACIMA

Podigla se velika prašina na Tviteru

Objavljeno:

Velika polemika i raskol nastao je u Demokratskoj stranci oko pitanja hoće li demokrate da se pojave na dijalogu opozicije i vlasti u Skupštini Srbije pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta.

Funkcionerka DS i potpredsednik Skupštine Srbije Gordana Čomić ušla je u raspravu s pojedinim korisnicima društvene mreže Tviter, baš povodom pitanja treba li ili ne demokrate da se odazovu na poziv za dijalog.

"Demokrate odustaju od EU. Ne učestvujemo u Žan Mone dijalogu Dejvida Mekalistera, neki drugi put, razgovaraćemo u budućnosti", glasio je prvi Tvit Čomićeve koji je izazvao haos na ovoj društvenoj mreži.

Njoj je jedan od korisnika Tvitera postavio sledeće pitanje:

"Gospođa Čomić napušta DS i vraća poslanički mandat ili će da trpi ovaj bezobrazluk?"

Usledio je ekspresni odgovor:

"Nema se šta trpeti, Doneta je odluka da se ne učestvuje u EU formatu dijaloga i odluka se ima sprovoditi Tako to ide", napisala je Čomićeva, ali se tu rasprava nije završila:

foto: Beta/Miloš Miškov

"Neučestvovanje u dijalogu automatski znači i odustajanje od Evrope, na koji način? Da li je možda upravo Evropa ta koja je odustala od nas, praveći se slepa i nema na sve ono što naprednjaci godinama unazad čine sa svojim neistomišljenicima?", bio je sledeći Tvit na račun funkcionerke DS.

"Vaše pravo na percepciju i stav da "i treba odustati". Delim samo činjenice od čega odlukom odustajemo", napisala je ona.

U čitavu raspravu uključio se i jedan od lidera SzS Janko Veselinović koji je odgovorio Čomićevoj:

"Ovo nije Žan Mone f, naučio sam nešto o tome od ljudi koji se time bave. Dakle, ne prosipam pamet. Žan Mone format predviđa moderatora koji prvo razgovara sa suprot.stranama. Tek kad je usaglašen format i okvir, ponekad i nacrt dogovora, seda se za sto...Ovo nije ništa od toga".

"Razgovarali su dvojica izabranih da vode dijalog Sa predstavnicima poslaničkih grupa I nema govora o "prethodnim" nacrtima, pravila su jasna, "9 pravila" su na linku", usledio je ekspresan odgovor Gordane Čomić.

Podsetimo, kasno sinoć Predsedništvo DS donelo je odluku da demokrate ipak bojkotuju ovaj poziv na dijalog opozicije i vlasti. Te se tako neće pojaviti u Skupštini Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.