VRATIĆEMO STOJANA RADENOVIĆA U SRBIJU! Vučić je ovom izjavom podigao državu na noge i o njoj svi pričaju
Aleksandar Vučić, Foto: Beta / Milan Obradović

NAJAVIO JE!

VRATIĆEMO STOJANA RADENOVIĆA U SRBIJU! Vučić je ovom izjavom podigao državu na noge i o njoj svi pričaju

Sve je otkrio...

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će dati sve od sebe da vrati prof. Stojana Radenovića, koga je angažovao Univerzitet kralja Sauda u Saudijskoj Arabiji da za njih potpisuje naučne radove.

On je, za TV Prva, rekao da mu je sada briga kako da vrati prof. Radenovića, koji inače spada u grupu najcitiranijih matematičara sveta, a zbog toga što više naučne radove ne potpisuje za Univerzitet u Beogradu, on je pao na Ssangajskoj listi za 100 mesta.

"To je čovek kojeg je Tomislav Nikolić svojevremeno odlikovao na ponos naše države, a ja ću dati sve od sebe da za godinu dana, kada isteknu svi ti ugovori da ga vratim i da potpisuje sve svoje naučne radove za Srbiju. On je rekao najtačnije šta su problemi našeg društva", naveo je Vučić.

Univerzitet u Beogradu pao je na ovogosdišnjoj Ssangajskoj listi, jer u svojim redovima nema više nijednog istraživača koji se nalaze na listi najcitiranijih.

Prof. Radenović, inače penzioner, naučne radove piše u podrumskim prostorijama zgrade u kojoj stanuje na Vračaru. Zahvaljujući njemu, ali i prof. Zoranu Kadelburgu, Univerzitet u Beogradu našao se među 300 najboljih u svetu 2017. godine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.