NEBOJŠA STEFANOVIĆ JE BIO TUŽAN KAD JE TO SINOĆ SVOJIM OČIMA VIDEO! Ministar bio u PATROLI! (FOTO)
Nebojša Stefanović u obilasku, Foto: MUP

U KONTROLI

NEBOJŠA STEFANOVIĆ JE BIO TUŽAN KAD JE TO SINOĆ SVOJIM OČIMA VIDEO! Ministar bio u PATROLI! (FOTO)

Stefanović se zahvalio pripadnicima policije koji, kako je rekao, svake noći
izlaze na teren i trude se da Beograd, ali i ostatak Srbije, budu maksimalno
bezbedni 

Objavljeno: 08.08.2019. 07:44h
  • 1

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je noćas patrole saobraćajne policije i Interventne jedinice 92 koje si bile na redovnim zadacima kontrole saobraćaja i otkrivanja potencijalnih krivičnih dela.

Ministar Stefanović, zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem, obišao je nekoliko punktova u Beogradu na kojima je policija vršila kontrolu u cilju povećanja bezbednosti građana.

foto: MUP

Samo tokom prethodne noći policija je otkrila 227 saobraćajnih prekršaja, a zbog vožnje pod dejstvom alkohola kažnjeno 56 vozača. Troje je, zbog veće količine alkohola u krvi, zadržano u policiji do istrežnjenja. Pripadnici Interventne jedinice priveli su jednu osobu nakon što je pretresom kod nje pronađen pištolj sa 15 metaka u okviru.

Stefanović se zahvalio pripadnicima policije koji, kako je rekao, svake noći izlaze na teren i trude se da Beograd, ali i ostatak Srbije, budu maksimalno bezbedni.

foto: MUP

„Večeras obilazimo patrole saobraćajne policije i Interventne jedinice 92 koje obavljaju svoje redovne zadatke i koje proveravaju da li vozači upravljaju pod dejstvom alkohola ili nekih psihoaktivnih supstanci, kao i da li se u nekim automobilima možda nalazi oružje ili eksploziv“ rekao je Stefanović. Ministar je naglasio da policija ovakvim preventivnim radom uspeva da smanji broj krivičnih i prekršajnih dela, a ujedno je i apelovao na vozače da ne voze pijani.

foto: MUP

„Nažalost i večeras sam imao priliku da vidim da jedan deo ljudi vozi pod uticajem alkohola i oni su naravno sankcionisani. Nažalost, čak smo imali i teže slučajeve gde su vozači imali više od 1,5 promila alkohola u krvi“ istakao je Stefanović. Ministar je pohvalio pripadnike Policijske uprave za grad Beograd na, kako je rekao, zavidnim rezultatima koje su ostvarili na smanjenju broja krađa, razbojništava i drugih krivičnih dela.

foto: MUP

„Beogradska policija je pokazala zavidne rezultate, ali isto tako očekujem da do kraja godine pojačavajući rad postignu još bolje“ poručio je ministar. Stefanović se upoznao i sa radom novih android radio stanica, koje su počeli da koriste pripadnici Interventne jedinice, a koja bi mogle do kraja godine da zažive u punom kapacitetu u Beogradu.

foto: MUP

„Direktor Rebić i ja smo se uverili da su nove tehnologije koje koristi policija, zahvaljujući kolegama iz Sektora za analitiku, telekomunikacije i informacione tehnologije, veoma dobre. Uz pomoć njih za kratko vreme može se pristupiti bazama podataka o licima koja se kontrolišu, odnosno policajci za kratko vreme, ne zadržavajući previše građane, mogu doći do informacija da li je vozilo kradeno, da li je lice pod potragom i da li se zaista radi o toj osobi“ objasnio je ministar Stefanović neke od mogućnosti novih radio stanica, koje funkcionišu u okviru posebne mreže Ministarstva unutrašnjih poslova.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media