LDP I LSV OD PREMIJERKE TRAŽE SMENU POPOVIĆA: Skandaloznom izjavom o BRISELSKOM SPORAZUMU podrio je celu Vladu!
Nenad Popović, Foto: Beta

reakcije

LDP I LSV OD PREMIJERKE TRAŽE SMENU POPOVIĆA: Skandaloznom izjavom o BRISELSKOM SPORAZUMU podrio je celu Vladu!

Povodom saopštenja Popovića u kome navodi da je Briselski sporazum „mrtav“ i da evropskih integracija Srbije više nema, LDP navodi da to u stvari „Popovićevi nalogodavci praktično šalju poruku srpskoj vladi da napusti pregovore sa Kosovom"

Objavljeno:

Liberalno demokratska partije (LDP) zatražila je danas od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da smeni ministra zaduženog za inovacije Nenada Popovića zbog protivljenja zvaničnoj državnoj politici o ulasku u Evropsku uniju.

Povodom saopštenja Popovića u kome navodi da je Briselski sporazum „mrtav“ i da evropskih integracija Srbije više nema, LDP navodi da to u stvari „Popovićevi nalogodavci praktično šalju poruku srpskoj vladi da napusti pregovore sa Kosovom, pa i pregovore sa Evropskom unijom“.

- Pored toga što je saopštenje otvoreno protivljenje zvaničnoj spoljnoj politici Vlade Srbije, takav nastup jednog aktuelnog ministra predstavlja veliku sramotu za celokupnu Vladu, zato što praktično potire celokupan njen rad - ocenjuju iz LDP-a.

Ta stranka je „upozorila“ premijerku Brnabić na posledice mlake reakcije koju je uputila.

- Nije dovoljno podsetiti ministra da je Evropska unija strateški cilj Srbije, niti reći da ministar Popović izađe iz Vlade ukoliko mu se taj cilj ne dopada. Jedini pravi pokazatelj da premijerka stoji iza sopstvenog ekspozea je da istog trenutka smeni ministra Nenada Popovića i udalji ga iz Vlade i tako pošalje jasnu poruku u kom pravcu imamo nameru da nastavimo dalje - ističu iz LDP-a.

Brnabić je reagovala u subotu, 27. jula na navode Popovića ističući da je izneo stav direktno suprotan stavu Vlade čiji je član i poručila da je svaki ministar dužan da sprovodi zajednički dogovorenu politiku, a da oni koji „to nisu u stanju, slobodni su da je napuste“.

I Liga Socijaldemokrata Vojvodine zatražila je od premijerke da smeni ministra Popovića.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.