Reakcije političara na Šešeljevu presudu: Nikolić ravnodušan, Mrka oduševljen, Čanak u šoku!

baš je čupavo

Reakcije političara na Šešeljevu presudu: Nikolić ravnodušan, Mrka oduševljen, Čanak u šoku!

Neki su bili ponosni, neki besni, neki ravnodušni...
Objavljeno: 15:18h

Povodom oslobađajuće presude Vojislava Šešelja, oglasili su se brojni političari u Srbiji i šire. Spremi se, spremi Kolinda, uskoro ti stižem: Evo šta je Šešelj rekao odmah posle presude! Neki su bili ponosni, neki besni, neki bez komentara...

Dado Đilas/ Vojislav Šešelj
Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, kaže da je potpuno ravnodušan.
- Osećam se indiferentno u odnosu na presudu Vojislavu Šešelju, nemam nikakva osećanja prema njemu - rekao je Nikolić. Aleksandar Vučić je najavio da će se izjasniti sutra, dok je funkcioner SPS Milutin Mrkonjić rekao za Kurir da je zadovoljan zbog oslobađajuće presude lideru SRS.
- Voja je slobodu zaslužio, pobedio je Hag! On je sjajan borac i dobar političar, bez obzira na to što smo uvek bili na suprotnim političkim stranama. Sloboda je zaslužena i ja mu želim svu sreću ubuduće i da sa svojom strankom nastavi ono što je započeo - rekao je Mrkonjić. Zadovoljan je i predsednik Republike Srpske. - Izricanje presude Šešelju danas u Haškom tribunalu potvrdilo je sav besmisao 'međunarodne pravde' koja se pokušala promovisati putem ovog Tribunala. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da jedno iscrpljujuće, maratonsko suđenje, kakvo je imao Šešelj, dobije ovakav epilog - rekao predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Fonet
On je ocenio da Šešelju "treba odati priznanje za istrajnost, sposobnost i spremnost da, iz potpuno neravnopravnih uslova i nefer suđenja, izađe kao pobednik". Šešelj se pravi da nema nikakve sa kriminalom i mafijom! Šta je pre smrti Đinđić govorio o lideru radikala? Borislav Stefanović, lider Levice Srbije, u izjavi za Kurir kaže da presuda u svakom smislu predstavlja pobedu prava nad silom.
- Od početka je bilo neprihvatljivo zadržavanje Šešelja u pritvoru više od jedne decenije. Ipak, u moralnom smislu, jasno je da presuda nema mnogo veze sa realnošću i svim onim što se dešavalo na prostoru bivše Jugoslavije. Haški tribunal svakako nije uspeo da se pokaže kao nepristrasan i sud koji doprinosi pomirenju u regionu - istakao je Stefanović. Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da je šokiran oslobađajućom presudom Vojislavu Šešelju u Haškom tribunalu.
Beta/Nenad Petrović Beta/Emil Vas
- Svi proterani i unesrećeni devedesetih zaslužuju pravdu - napisao je Čanak u pisanoj izjavi poslatoj medijima. Dmitrij Rogozin, potpredsednik Vlade Ruske Federacije zadužen za naoružanje, među prvima je lideru radikala Vojislavu Šešelju čestitao oslobađajuću hašku presudu.

Šokirana sam, ne samo zbog oslobađanja Vojislava Šešelja od svake krivice, nego i zbog načina na koji je to napravljeno, kojim se poriču ratni događaji, poriče da se politički Kurir.rs

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.