OD 250 POSLANIKA JUČE SE NA POSLU U SKUPŠTINI POJAVILO ŠTA MISLITE KOLIKO? Ovo je skandal, za šta primaju plate?
Sednica Skupštine Srbije, Foto: Beta/Miloš Miškov

BRUKA

OD 250 POSLANIKA JUČE SE NA POSLU U SKUPŠTINI POJAVILO ŠTA MISLITE KOLIKO? Ovo je skandal, za šta primaju plate?

Mnogi poslanici Sklupštine Srbije bojkotuju rad parlamenta

Objavljeno:

Iako se parlament smatra mestom u kojem se odigrava politički dijalog između legalnih i legitimno izabranih predstavnika građana, čini se da ipak nije tako.

Naime, poslanik Đorđe Vukadinović, napisao je na svom Tviter nalogu da je tokom jučerašnje sednide u skupštinskoj sali prisustvovalo svega 15 poslanika.

Vukadinović je napisao da je pored njega sednici prisustvovalo još sedam poslanika Srpske napredne stranke, jedan član JUL - a, jedan član Socijalsitičke partije Srbije , jedan član Socijaldemokratske partije i četiri radikala.

Po Vukadinovićemvim kmentarima bojkota su se prihvtili i poslanici vladajuće kolicije, dok se drugi pitaju, šta se dešava sa bojkotom opozciije, komentarišući da je i sam Vukadfinović bio za bojkot parlamenta.

Ipak, građane zanima nešto drugo. Da li oni koji bojkotuju parlament, te samim tim ne vrše svoje dužnosti na koje ih je narod obavezao, za svoj (ne)rad primaju plate?

Podsetimo, šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma nedavno je na Kolegijumu Skupštine Srbije predložio da se onima koji bojkotuju parlament, a koji su na stalnom radu ne isplaćuje plata.

Prema mišljenju pojedinih, poslanici Sklupštine Srbije nisu "zagrejali" svoje skupštinske stolice, te zbog toga ne bi trebali da primaju plate.

Da li će se broj od 15 poslanika, još srozati, ostaje da se vidi.

BONUS VIDEO: Ana Stevanović za Espreso o svim temama

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.