ŠTA RADE ŠEŠELJ, BOGOLJUB KARIĆ, VUK I DANA DRAŠKOVIĆ ZA ISTIM STOLOM? Šta je spojilo ove političare? (FOTO)
Da li je ovo moguće?, Foto: Stefan Kojić/Marina Lopičić/Beta/Milan Obradović/Dado Đilas

Neverovatno

ŠTA RADE ŠEŠELJ, BOGOLJUB KARIĆ, VUK I DANA DRAŠKOVIĆ ZA ISTIM STOLOM? Šta je spojilo ove političare? (FOTO)

Drašković i Šešelj bili su na pragu od pomirenja

Objavljeno:

Na društvenoj mreži Tviter pojavila se jedna starija fotografija, na kojoj su Vojislav Šešelj, Vuk i Danica Drašković i Bogoljub Karić za istim stolom.

Oni sede u opuštenoj atmosferi jednog restorana, što nas upućuje na to da se verovatno ne radi o "poslovnom", nego o prijateljskom sastanku.

Tviteraš koji je objavio ovu fotografiju prokomentarisao ju je jednom rečenicom: "Banda je to stara!"

Podsetimo, u vreme kada je Karić bio u bekstvu, kada je živeo u Rusiji Šešelj je bio jedan od najglasnijih pobornika toga da se on vrati, nastojeći takođe da mu za sve to vreme drži stranu i osvetla obraz.

Šešelj je tada tvrdio kako je jasno da je Koštunica, tadašnji premijer, imao nameru politički da ga uništi jer mu je ugrožavao biračko telo.

– Tadašnja vlada je bila kriminalna! Ne mogu da kažem da Karić nije prekršio zakon, ali gde se to u svetu kad velika firma prekrši zakon, odmah ide na otimanje? Nigde u svetu se ne uništava firma, ne prodaje se u bescenje. Jasno je da su hteli da ga unište. Motivi Dinkića su pre svega bili finansijski, pljačkaški, a Koštunica je hteo i da ga politički uništi jer je ugrožavao njegovo biračko telo – govorio je tada predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

Vojislav Šešelj i Vuk Drašković u ovo vreme bili su prijatelji i kumovi, verovatno. Naime, njih dvojica zajedno su osnovali Srpski pokret obnove, a Drašković je krstio i Šešeljevog sina Nikolu. Međutim, nedugo nakon toga su počeli problemi i svađe.

Šešelj i Drašković su kumovi
Šešelj i Drašković su kumovi foto: Beta/Stefan Kojić

Šešelj je osnovao Srpski slobodarski pokret, a zatim Srpski četnički pokret, da bi na kraju s otcepljenim krilom Narodne radikalne stranke, koju je predvodio Tomislav Nikolić, u februaru 1991. godine, formirao Srpsku radikalnu stranku.

Ipak, Drašković i Šešelj bili su, pre pet godina, na pragu od pomirenja, kada je Drašković javno zatražio puštanje predsednika SRS iz Haga.

Nakon toga opet su nastavili sa duelima i prepirkama u javnosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.