OVU SLIKU MOMIRA BULATOVIĆA NIKO DO SADA NIJE VIDEO! Slikao se sa onim što je NAJVIŠE VOLEO NA SVETU! (FOTO)
Momir Bulatović, Foto: Printscreen

ISTORIJA ZABELEŽENA

OVU SLIKU MOMIRA BULATOVIĆA NIKO DO SADA NIJE VIDEO! Slikao se sa onim što je NAJVIŠE VOLEO NA SVETU! (FOTO)

Biti dosladan-imati stav je retkost

Objavljeno:

Iznenadna smrt političara Momira Bulatovića odjeknula je regionom. Skoro svi se na različite načine opraštaju od ovog crnogorskog i jugoslovenskog političara koji je obeležio jednu epohu, prenose beogradski mediji.

Momir Bulatović je kao mlad i perspektivan političar preuzeo funkciju predsednika Crne Gore. Na toj funkciji ostao je i u vreme raspada nekadašnje Jugoslavije i kad je formirana nova Savezna Republika Jugoslavija.

Osim što se bavio ekonomskim i političkim pitanjima Momir Bulatović je pomagao vojsku Kad je god mogao i činio u najteža vremena da ona funkcioniše normalno i da uprkos svim teškoćama bude uvek dovoljno preko potrebnih sredstava.

U skladu sa svojom funkcijom Momir Bulatović je često posećivao vojne jedinice. Tako su nastale i određene fotografije iz tog perioda.

Jedna fotografija je svakako kad se pojavila na Fejsbuk grupi "Čojstvo" bukvalno je zapalila internet. Naime na njoj se nalaze pokojni Momir Bulatović i tragično stradali general Ljubiša Veličković. Nije poznato kada je fotografija nastala, ali pretpostavlja se da je to početak 1990- tih godina prošlog veka i to posle završetka leta. Fotograf, najverovatnije vojni ovekovečio je trenutak dok Momir Bulatović izlazi iz dvoseda MiG-21UM, a general Veličković i dalje sedi u pilotskom sedištu.

Međutim, ovo nije jedina fotografija Momira Bulatovića sa vojskom. Druga još ređa fotografija nastala je u leto 1992 dok je obilazio položaje raketa obala-more kje su bile razmeštene na Obostniku na poluostrvu Luštica, a koje su trebale da spreče invaziju brodova NATO pakta na obalu SRJ koja je tad bila pod pomorskom blokadom.

Inače dok je Momir Bulatović bio na čelu Crne Gore i predsednik Savezne Vlade od 1997-2000 nijedan NATO brod nije prišao obali SRJ.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.