OTKRIO ŠTA MU JE MEDVEDEV REKAO O KOSOVU! Predsednik Vučić obelodanio razlog propasti samita u Parizu!
Aleksandar Vučić, Foto: RTV Pink printscreen

rusija podržava srbiju

OTKRIO ŠTA MU JE MEDVEDEV REKAO O KOSOVU! Predsednik Vučić obelodanio razlog propasti samita u Parizu!

Prština ne želi ništa da učini!

Objavljeno:

Predsednik Srbije razgovarao je u Minsku sa ruskim premijerom o saradnji u oblasti ekonomije, energetike i vojno-tehničkom unapređenju. Vučić je upoznao Medvedeva sa političkim dešavanjima oko Kosova i Metohije, a ruski premijer poručio je da će Rusija nastaviti da podržava Srbiju, kao i njen teritorijalni integritet.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Belorusiji tokom koje se sastaje sa predsednicima Belorusije, Moldavije i Gruzije, Aleksandrom Lukašenkom, Igorom Dodonom i Salome Zurabišvili.

Predsednik se sastao sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevim, nakon čega se obratio medijima. Poručio je da je razgovarano o situaciji na KiM, da mu je ukazao na nelaku poziciju Srbije, na pritiske sa kojima se suočava naša zemlja, na želju mnogih da priznamo nezavisnost Kosovo, a da Srbija zauzvrat nedobije ništa. Razgovaralo se, kaže, i o ekonomskoj saradnji, vojno-tehničkoj saradnji, saradnji u oblasti energetike.

- Čini mi se da smo se u pet rečenica saglasili da saradnja ide dobro. Medvedev je jako srećan zbog velikog rasta koji Srbija ima, zbog suficita koji imamo, zbog toga kako smo prošli na Londonskoj berzi...

Tu sam se zahvalio i Rusiji jer je, pored SAD, Nemačke, Francuske i Kine, glasala da se Srbija skine sa sive liste i to je za nas jako važna stvar.

Razgovarajući o Kosovu, Medvedev je rekao da će Rusija podržavati Srbiju, da će biti sa nama, ističući da međunarodni poredak ne može da se menja ili ruši na način na koji je to do sada bilo činjeno. Rekao je i da će Rusija i u budućnosti igrati veoma značajnu ulogu u zaštiti teritorijalnog integriteta i celovitosti naše zemlje - rekao je predsednik Vučić.

Vučić je dodao da je bilo razgovora i o "nekim konkretnim detaljima, o čemu ne bi govorio za javnost".

Medvedev je, kaže, insistirao na razvoju i saradnji naših poslovnih ljudi.

- Rekao je da nam se to ne svodi na ekonomsku saradnju koju dve države organizuju, već da pokušamo da uvežemo što veći broj biznismena iz Srbije i Rusije i da se između njih uspostavlja saradnja - rekao je Vučić.

Kaže i da je bilo reči o namenskoj industriji, proizvodnji vozila.

- Medvedev je posebno insistirao na unapređenju odnosa poslovnih ljudi, a sve ostalo nam ide zaista dobro. U našoj saradnji nema smetnji, prepreka i ona u budućnosti može da bude samo bolja - zaključio je predsednik.

"Bio sam u pravu da neće biti sastanka u Parizu zbog Albanaca"

Prština ne želi ništa da učini, a organizatori ranije najavljenog pariskog skupa ne žele da im se ponovi berlinski neuspeh, rekao predsednik Srbije i dodao da to samo potvrđuje da je bio u pravu kada je rekao da tog skupa neće biti.

Komentaruši otkazivanje skupa u Parizu o KiM, Vučić je rekao da sada i posle zvanične informacije o tome, nije iznenađen.

- Bio sam u pravu, zato što sam razgovarao sa ljudima koji su pripremali sastanak, a znao sam da Albanci ne žele ništa da učine i onda ljudi neće da imaju još jedan neuspeh, ne žele da imaju ponavljanje Berlina - naveo je Vučić.

Samit u Parizu je bio zakazan za 1. juli.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media