KONAČNO ODLUČENO, EVROPA DOŽIVELA FIJASKO! Vučić i Tači NEĆE se sastati u PARIZU, Albanci su sve UPROPASTILI
Aleksandar Vučić i Hašim Tači, Foto: European Forum Alpbach

ZVANIČNO JE!

KONAČNO ODLUČENO, EVROPA DOŽIVELA FIJASKO! Vučić i Tači NEĆE se sastati u PARIZU, Albanci su sve UPROPASTILI

Sad je sve jasno...

Objavljeno:

Sastanak u Parizu, na kome je trebalo da se, u organizaciji Nemačke i Francuske, sastanu Beograd i Priština, neće biti održan, u diplomatskim krugovima u Parizu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da 99 odsto Samit u Parizu, koji bi bio drugi susret nakon Samita u Berlinu održanog pre mesec dana uz prisustvo nemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsednika Emanuela Makrona, neće biti održan.

Od prethodnog susreta regionalnih lidera u regionu, nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron pokušavali su da utiču na Prištinu sa povuče takse na robu iz Srbije. Prethodne nedelje, izaslanici iz Berlina i Pariza sastajali su se više puta sa Ramušem Haradinajem i Hašimom Tačijem kako bi ih pritisli da povuku ranije donetu odluku, ali su ovi to kategorički odbijali. Sastanci “ispod žita” nisu imali efekta.

Stav srpskog državnog vrha bio je jasan- nastavka dijaloga nema sve dok takse na robu iz centralne Srbije budu na snazi.

Merkelova i Makron sebi nisu smeli da dozvole da se sastanak u Parizu održi i da se poput onog u Berlinu završi bez ikakvih rezultata. Zato je zajednička procena bila da sastanka ne bude.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je izjavio da su za Prištinu jedini autoritet Sjedinjene Države i da je to sve jasnije i evropskim silama.

Francuski predsednik Emanuel Makron dolazi u Srbiju 15. i 16. jula i to će biti prilika da se razgovara o Kosovu.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.