DŽORDŽ BUŠ JE UDARIO NAJVEĆI ŠAMAR NEZAVISNOSTI KOSOVA! Albanci ne mogu da veruju šta im je uradio
Džordž Buš, Foto: AP

OLADIO IH JE!

DŽORDŽ BUŠ JE UDARIO NAJVEĆI ŠAMAR NEZAVISNOSTI KOSOVA! Albanci ne mogu da veruju šta im je uradio

Niko ovo nije očekivao

Objavljeno:

Albancima iz Prištine i ne ide baš kako bi hteli. Nekadašnji predsednik SAD odbio da dođe na Kosovo, a govor povodom ulaska NATO u južnu srpsku pokrajinu bi trebalo da održi 82-godišnja bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt koja se proslavila po antisrpskim stavovima.

Grandiozni planovi Prištine da 12. juna naprave veliku feštu i tako obeleže 20 godina od ulaska NATO u južnu srpsku pokrajinu i početak okupacije malo su poljuljani nedolaskom „glavnih zvezda“.

Tako je Džordž Buš, koji je u Beloj kući nasledio Bila Klintona (2001), odbio da doputuje na Kosmet kako bi se družio sa Haradinajem, Tačijem, Veseljijem i ostalim nekadašnjim komandantima OVK.

„Nažalost, raspored predsednika Džordža V. Buša ne dozvoljava mu u ovom trenutku dodatno angažovanje i cenimo što to razumete. Predsednik Buš vam zahvaljuje na vašem interesovanju i želi vam sve najbolje“, navodi se u pismu koje je poslato u Prištinu, očigledno poručujući da nekadašnji predsednik SAD ne želi da ima ništa sa kosovskim Albancima.

S druge strane, Hilari Klinton objavila je u nedelju na društvenim mrežama u noći između petka i subote da je preminuo njen najmlađi brat Toni Rodam, tako da je teško očekivati da će moći da doputuje u Prištinu, dok je prisustvo jedina potvrdila nekadašnja američka državna sekretarka Medlin Olbrajt.

Ona bi trebalo da održi i govor, kako je najavljeno, a spada u red američkih političara koji su se proslavili po antisrpskim izjavama. Podsećanja radi, Medlin je 2012. prilikom predstavljanja svoje knjige u Pragu, kada su je demonstranti nazvali „krvavom babom“, krenula da ih tera napolje uz povike: „Odvratni Srbi, napolje“.

- Iako nas okean razdvaja, uvek mislim na Kosovo i smatram da je moj najveći poduhvat kao državne sekretarke to što sam pomogla narodu Kosova - rekla je pre deset godina Medlin Olbrajt.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.