GENERALNI SEKRETAR NATO PONIZIO JE SRBIJU KAO NIKADA DO SADA! Njegove reči o bombardovanju odzvanjaju ZAPADOM
Jens Stoltenberg, Foto: Profimedia

SKANDAL!

GENERALNI SEKRETAR NATO PONIZIO JE SRBIJU KAO NIKADA DO SADA! Njegove reči o bombardovanju odzvanjaju ZAPADOM

"Svaki izgubljeni nevini život je tragedija. I duboko žalimo zbog toga"

Objavljeno:

Istorija je pokazala da je bombradovanje SRJ 1999. godine bilo neophodno i legitimno, jer je zaustavilo nasilje, a izbeglice su mogle da se vrate kući, dok je Kfor pomogao da se na Kosovu stvori bezbedno i sigurno okruženje za sve, uključujući i srpske zajednice, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

"Znam da NATO još izaziva kontroverze u Srbiji. Mnogima su i dalje bolne uspomene na vazdušnu kampanju 1999. godine. Još je teže onima koji su izgubili voljene. Svaki izgubljeni nevini život je tragedija. I duboko žalimo zbog toga", rekao je Jens Stoltenberg.

Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg foto: Profimedia

Ponovio je i ono što je rekao tokom posete Srbiji prošlog oktobra, da, kako je naveo, "ta kampanja nikada nije bila usmerena protiv srpskog naroda".

"Naprotiv. Cilj je bio da se zaštite civili u širem regionu, tako što će se zaustaviti akcije Miloševićevog režima, koje je međunarodna zajednica bila osudila. Nikada ne smemo zaboraviti prošlost, ali moramo iz nje da učimo i da je ostavimo iza sebe", istakao je Stoltenberg.

Kako je dodao, to je ono što NATO i Srbija rade kroz partnerstvo, koje je korisno i za NATO i za Srbiju i za širi region.

Stoltenberg je naglasio da NATO ceni partnerstvo koje je razvio sa Srbijom i da se nada boljoj budućnosti.

"U potpunosti poštujemo politiku neutralnosti Srbije. Kao što pokazuju Austrija, Švedska i Finska, neutralnost i partnerstvo sa NATO-om međusobno se ne isključuju. Naše partnerstvo je dobro za Srbiju, dobro za Zapadni Balkan i dobro za NATO", istakao je Jens Stoltenberg.

Generalni sekretar Severnoatlantske alijanse konstatovao je i da se suočavamo s najnepredvidljivijom bezbednosnom situacijom u svetu poslednjih godina, ali da je NATO pozitivna sila u stvaranju održivog međunarodnog poretka.

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO! Albanski glumac Enver Petrovci za Espreso: NA KOSOVU VLADA MAFIJA, ZNA SE KO JE UBIO OLIVERA!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.