IVICA TONČEV: EU za Srbiju nema alternativu, sa Rusijom odnosi ostaju nepromenjeni!
Ivica Tončev, Foto: Printscreen

nema dileme

IVICA TONČEV: EU za Srbiju nema alternativu, sa Rusijom odnosi ostaju nepromenjeni!

Tončev, koji je i predsednik sa “zamrznutom” funkcijom u niškom Radničkom, rekao je da rukovodstvo Srbije nema dilemu da li EU ili Rusija

Objavljeno:

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, rodom sa juga, Ivica Tončev, komentarišući za Radio Slobodna Evropa potencijalno okretanje Srbije ka Rusiji, rekao je da Evropska unija za Srbiju nema alternativu i da su sa Rusijom bratski odnosi.

Tončev, koji je i predsednik sa “zamrznutom” funkcijom u niškom Radničkom, rekao je da rukovodstvo Srbije nema dilemu da li EU ili Rusija.

Ne postoji nikakva alternativa za Srbiju i jedini put kojim ova država ide je Evropska unija - rekao je Tončev.

Sa druge strane, sa Rusijom odnosi ostaju nepromenjeni.

Sa Rusijom imamo dobre, bratske i prijateljske odnose i oni će ostati takvi - rekao je Tončev, a prenosi Slobodna Evropa.

Slobodna Evropa piše da se od početka velike promene u odnosima Rusije i Evropske unije, u čemu je ključni momenat ruska aneksija ukrajinskog poluostrva Krim 2014. godine, Srbija kreće u prostoru neprekidnog vaganja između proklamovanih evrpskih ciljeva i dominantne ekonomske saradnje sa EU članicama na jednoj strani, te istovremenog nesolidarisanja sa evropskom politikom prema Rusiji.

Ostatk teksta pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/slobodnaevropa.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.