UGLJANIN NAPAO I IZVREĐAO VUČIĆA, ONDA JE JEZIVO ZAPRETIO SRPSKOJ VOJSCI! Pogledajte šta je sve lider SDA izgovorio
Sulejman Ugljanin o Vučiću i Vojsci Srbije, Foto: SDA

DOKLE VIŠE?

UGLJANIN NAPAO I IZVREĐAO VUČIĆA, ONDA JE JEZIVO ZAPRETIO SRPSKOJ VOJSCI! Pogledajte šta je sve lider SDA izgovorio

Mnogo toga je rekao...

Objavljeno:

Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin rekao je da očekuje poziv i Vlade Srbije i Evropske unije (EU) na razgovor o inicijativi kojom se traži specijalan status za Sandžak.

On je na konferenciji za novinare rekao da je najkraći i najbolji put za rešavanje ovog pitanja razgovor zainteresovanih strana. “Više očekujem poziv od EU, a pametnije bi bilo da nas Vlada Srbije prvo pozove, takav bi bio red. Kao što znate mi smo zvaničan zahtev kao stranka i kao Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV), čiji sam ja vijećnik, poslali Vladi Srbije, Skupštini Srbije i EU“, rekao je Ugljanin.

“Razlozi za ovako veliku nervozu i paniku Vučićevog militantnog režima su sasvim drugi. Očigledno se plaše da će posle SDA Sandžaka i druge bošnjačke stranke, institucije i nevladine organizacije da prihvate ovu inicijativu i da se ujedine oko osnovnih pitanja za koja postoji najviša moguća saglasnost u bošnjačkom narodu“, rekao je Ugljanin. On veruje da će Bošnjaci postati jak i nezaobilazan politički faktor ukoliko ostale bošnjačke stranke prihvate inicijativu BNV.

“Vučić i Vulin su zapretili Bošnjacima ratom i avionima, a mi tražimo specijalni status koji predviđa demilitarizaciju Sandžaka, povlačenje svih vojnih efektiva i policijskih snaga, koje prelaze nivo normalnog funkcionisanja policije. Međutim, to je njihova stvar, kako su došli tako će i otići“, rekao je lider SDA Sandžaka. Ponovio je da Vučić "nije bošnjački predsednik", već da je “dokazan bošnjački neprijatelj”. “Svi srpski režimi, konstantno, u kontinuitetu imaju jednog te istog privatnog Bošnjaka, koji sedi u Beogradu i svaku bošnjačku inicijativu i legitimne zahteve već 25 godina proglašava nerealnim, nemogućim i štetnim za srpsko- bošnjačke odnose. On na taj način ubija u Bošnjacima svaku moguću inicijativu da učine nešto za sebe i da obezbede sebi političku egzistenciju i biloški opstanak na ovim prostorima“, rekao je Ugljanin. On je dodao da nakon Albanskog nacionalnog saveta očekuje podršku za rešavanje statusa Bošnjaka i regije Sandžak i od ostalih manjina u Srbiji.

Pogledajte šta je rekao:

Ili skraćena verzija:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.