RASIM LJAJIĆ KAO NIKAD DO SADA UDARIO NA BOŠNJAČKO NACIONALNO VEĆE! Ovo što je rekao za Sandžak niko nije očekivao
Rasim Ljajić o Sandžaku, Foto: Beta / Miloš Miškov

OŠTRO!

RASIM LJAJIĆ KAO NIKAD DO SADA UDARIO NA BOŠNJAČKO NACIONALNO VEĆE! Ovo što je rekao za Sandžak niko nije očekivao

Sve je lepo obrazložio...

Objavljeno:

„Ne treba pridavati značaj dokumentu za koji svaki punoletni građanin zna da je nerealan i neostvariv“, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić, komentarišući inicijativu Bošnjačkog nacionalnog veća za rešavanje statusa regije Sandžak.

Ljajić ističe da takva inicijativa nije mogla da se realizuje ni devedesetih godina kada se raspadala bivša zajednička država, pa je iluzorno očekivati da se to desi 30 godina kasnije.

„Umesto da tražite nešto što je stvarna potreba građana u Sandžaku, kao što su putevi, fabrike, škole, bolnice, vi tražite nešto što je u startu osuđeno na propast. Uz to, ovakav dokument će biti dočekan na nož u domaćoj javnosti, potpuno će biti odbačen u međunarodnoj zajednici, a u Sandžaku će jednostavno biti ignorisan. Zato ne znam šta je cilj ove deklaracije, osim da skrene medijsku pažnju. Na ovome više ne možete da dobijete ni političke poene, jer su Bošnjaci u Sandžaku mnogo veći realisti nego što su avanturisti“, navodi Ljajić za Sputnjik.

U inicijativi koja je objavljena na sajtu Bošnjačkog nacionalnog veća, imeđu ostalog je navedeno da teritorija Sandžaka treba da obuhvati područja opština: Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš, Priboj, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Petnjica, Gusinje, Plav i Rožaje.

„Kontrolu granica Sandžaka vršiće međunarodne snage koje će garantovati punu slobodu kretanja ljudi i roba“, navodi se na sajtu BNV-a.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.