Stamatović: Ako SZS-u nisam potreban, mogu da me isključe!
Milan Stamatović, Foto: Filip Plavčić

OŠTRA PORUKA!

Stamatović: Ako SZS-u nisam potreban, mogu da me isključe!

Lider Zdrave Srbije sve je objasnio...

Objavljeno:

Milan Stamatović, lider Zdrave Srbije i predsednik opštine Čajetina, rekao je za Danas da je ta stranka i dalje članica Saveza za Srbiju i demantovao informacije o tome da razgovara sa Aleksandrom Šapićem, predsednikom SPAS-a, i Milošem Jovanovićem, predsednikom DSS-a, o osnivanju novog opozicionog bloka desnice.

„Ako u Savezu za Srbiju odluče da im nisam potreban, mogu da me isključe“, kazao je za Danas i dodao da o njegovom isključenju ne postoje indicije i da se sa predstavnicima Saveza dugo nije čuo.

On je objasnio da se „pasivizirao i nije se pojavljivao u javnosti i na protestima „1 od 5 miliona“, zbog smrtnog slučaja u porodici, obaveza na poslu i registracije stranke ali i zbog, kako je rekao, „procene ljudi koji vode SZS o tome koliko on vredi“.

„Savez, u kome veću ulogu imaju Vuk Jeremić, Boško Obradović, Borko Stefanović, procenio je da ja toliko vredim i da u toj meri treba da se pojavljujem na protestima i u popularizaciji SZS, a ja sam se ponašao u skladu sa tim. Moj cilj je da ojačam Zdravu Srbiju, za šta nisam koristio SZS, kao što to čine lideri ostalih stranaka“, kazao je Stamatović.

„Moja pozicija je potpuno drugačija od lidera SZS koji ne učestvuju u lokalnoj vlasti i oni mogu da priušte sebi da rade to što rade, ali ne i ja, jer kao predsednik opštine imam mnoštvo obaveza“, kazao je Stamatović, a potom izrazio neslaganje sa načinima političke borbe Saveza za Srbiju:

foto: Filip Plavčić, Marina Lopičić

„Promene u Srbiji moraju da se ostvare na izborima, a ne na ulici. Ako bih kao predsednik opštine upadao u institucije, onda mogu da očekujem od drugih, koji se ne slažu sa mnom, da upadaju u čajetinsku opštinu.“

Netačnim je ocenio informacije o tome da pregovara sa Šapićem i Jovanovićem o osnivanju novog opozicionog bloka desnice i dodao da je sa obojicom prijatelj i da se sa njima susreće ali da o tome, izričit je, nije bilo razgovora.

On je odbacio i optužbe da je „spustio loptu“ i da ne napada naprednjake, pošto je, navodno, sa njima uspostavio saradnju kako bi za Čajetinu, jednu od retkih opozicionih opština, od državnih organa isposlovao dozvolu za završetak panoramske žičare – gondole na Zlatiboru. Odbacio je i spekulaciju o tome da bi gondolu, krajem ovog leta, trebalo da pusti u rad Aleksandar Vučić.

„To nije tačno. Nema razloga da se s njima nešto dogovaram, da im se dodvoravam ili da pravim bilo kakve ustupke, a dozvola za gradnju pripada Čajetini po zakonu i vlast mora da je izda“, kazao je naš sagovornik.

Dodavši da „Vučića niko nije zvao da pusti u rad gondolu i da o toj ideji u opštinskom rukovodstvu niko ne razmišlja“, on je objasnio da će ta lokalna samouprava pozvati predstavnike svih državnih institucija kao što je to učinila i pre četiri godine, prilikom postavljanja kamena temeljca, kada se niko od njih nije odazvao pozivu.

„I ovoga puta, uljudno ćemo ih pozvati, a oni će da odluče da li će da dođu i da objasne građanima zašto su njihovi ministri i službe opstruisali naš projekat ili će nas ponovo bojkotovati“, poručio je Stamatović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media