STAMATOVIĆ: Vučić da traži od UN povlačenje hrvatske države iz okupirane RSK!
Foto: Filip Plavčić

OŠTRO

STAMATOVIĆ: Vučić da traži od UN povlačenje hrvatske države iz okupirane RSK!

Stamatović je optužio predsednika da "prvih nekoliko dana avgusta svake godine srbuje", a da je "ostalih 360 dana u godini, manji od makovog zrna i prema zvaničnom Zagrebu

Objavljeno:

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima "ustavnu obavezu" da od Saveta bezbednosti UN zahteva da oružanim snagama i državnim institucijama Hrvatske "naloži povlačenje sa okupiranih područja Republike Srpske Krajine, odnosno UNPA područja pod zaštitom UN".

Stamatović je u saopštenju povodom godišnjice akcije Oluja optužio Vučića da "prvih nekoliko dana avgusta svake godine srbuje", a da je "ostalih 360 dana u godini, manji od makovog zrna i prema zvaničnom Zagrebu, navodno zbog otvaranja evropskih poglavlja, kooperativan toliko da se običnom čoveku smuči". - Obaveza je predsednika Srbije da pita Ujedinjene nacije da li su to UN bile okupator u Hrvatskoj, ako je Hrvatska morala da "oslobadja" UNPA područja, tako što je time, istovremeno, počinila zločin etničkog čišćenja i genocida nad Srbima, po razmerama merljiv samo sa onim koji je NDH počinila nad Srbima od 1941. do 1945. godine - naveo je Stamatović.

Bonus video:

Espreso intervju nedelje, Zoran Lutovac

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.