VUČIĆ SA SRBIMA S KOSOVA: Znamo da je ROSU u pripravnosti! Dok se takse ne ukinu nema razgovora!
Foto: Printscreen

POSLE POBEDE SRPSKE LISTE NA SEVERU

VUČIĆ SA SRBIMA S KOSOVA: Znamo da je ROSU u pripravnosti! Dok se takse ne ukinu nema razgovora!

Kako je istakao predsednik, u Parizu neće biti nikakvih razgovora o Kosovu i njegovom statusu, neće biti nikakvog razgovora dok ne ukinu takse

Objavljeno: 13:53h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Palati Srbija sa političkim predstavnicima Srba i najznačajnijih institucija Republike Srbije na Kosovu i Metohiji o koracima koji će biti preduzeti u dogovoru izabranih predstavnika srpskog naroda i predstavnika institucija Srbije.

Oštre mere protiv Prištine

Vučić je danas u obraćanju uživo iz Palate Srbija izjavio da je Beograd spremio oštre mere protiv Prištine, koja je pre devet meseci uvela takse, i naglasio da će se sa njima ići posle sastanka u Parizu. "Spremili smo mere. Gledaćemo da ne pogode Srbe na KiM, zato su one ograničene, ali vrlo snažne i oštre. Nećemo ići s njima dok se ne završi sastanak u Parizu", rekao je Vučić posle sastanka sa predstavnicima Srba sa KiM.

Znamo da ROSU sprema hapšenja Srba... Dok se takse ne ukinu, razgovora nema

- Znamo da su jedinice ROSU u pripravnosti i da nameravaju da hapse Srbe - rekao je Vučić i pozvao međunarodnu zajednicu, posebno Kvintu, da to spreči:

- Molimo i upozoravamo međunarodnu zajednicu da to spreči, jer u ludilu borbe albanskih strana na Kosovu za rejtinge na kraju stradaju Srbi - poručio je Vučić. Takođe, zamolio je predstavnike Kvinte koji su, kako je rekao, bili zabrinuti za ono što se dešavalo na izborima 2017, da pokušaju da spreče provokacije i akcije usmerene iseljavanju Srba sa KiM.

- Ukinite takse, razgovaraćemo o bilo čemu, ako ne ukinete takse, nema razgovora ni o čemu. To je moja poruka i francuskom predsedniku i nemačkoj kancelarki - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju uživo posle sastanka s kosmetskim Srbima u Palati Srbija.

1 / 4 Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Dotad ćemo razgovarati o lepom i ružnom vremenu, bokserima... Sad se oni pobiše među sobom ko je već antisrbin dok im se ne završe izbori... Teško Srbima dok ne prođu albanski izbori... Sve akademik do akademika... Ramuš Haradinaj... Hašim Tači... Mi sve budale, a oni svi geniji... nobelovci, naučnici... E sad da vide kako budale odgovaraju genijima... - rekao je Vučić i dodao da će stav Srbije biti tvrd i da svako ko misli da može da ga slomi "neka samo proba".

- Teško Srbima dok se njihovi izbori ne završe, jer je jedina njihova tema Srbija i Srbi, ali ne samo Srbi sa KiM, već i RS, koji su postali omiljena tema. Ne znaju ništa drugo nego 'Dodik i RS'. Svi su oni kandidati za Nobelovu nagradu, ne za politiku, već za fiziku, hemiju, i književnost za Aljbina Kurtija. Jedan je naslednik Ajnštajna, a drugi Njutna - Tači i Haradinaj. Mi smo sve budale, a oni sve geniji, a sada će videti kako budale umeju genijima da odgovore, kazao je Vučić i dodao da što se vizne liberalizacije tiče, spreman da to odmah potpiše, i da imaju našu saglasnost da se što pre ukinu vize.

Kako je dodao, njegov zadatak u Parizu biće da upozna predstavnike Evrope, Merkelovu i Makrona, o odgovoru Srbije posle devet meseci anticivilizacijskih taksi, rezolucije o tzv. genocidu, formiranju vojske, nesprovođenju Briselskog sporazuma od strane Prištine...

- Oni koji su mislili da će u Parizu biti nekih razgovora, greše, neće biti nikakvih razgovora dok ne ukinu takse - dodao je on.

"Rešio sam da budem neposlušan"

Vučić je dodao i da Albanci misle da je njihov bezobrazluk i drskost važnija od svega i da misle da se isplati da stvaraju novu realnost.

Poručio je, ironično, da je odlučio da ne bude neposlušan, pošto je video da mu u američkim izveštajima prete, kao da će na još nešto hrabriji način i otvorenije da zastupa, interese našeg naroda, ali i da se bori protiv ludila Albanaca. "Ukinite takse i razgovraćemo o čemu hoćete, ako ne, pričaćemo o lepom vremenu i dobrim bokserima u Prištini, na primer. Nema dijaloga dok se ne privedete poznavanju prava i dok ne počnete da poštujete norme međunarodnog prava. To će biti moja poruka Mereklovoj i Makronu", naveo je on.

"U ponedeljak u parlamentu reći ću sve o čemu se pričalo na Saboru SPC"

Na pitanje novinara da li je istina ono što u medijima iznose pojedine vladike šta je i kako bilo na Saboru SPC, Vučić je rekao da je mislio da ono što se otvoreno priča na Saboru SPC ostaje iza zatvorenih vrata, ali da to očigledno nije tako i da pojedini mediji obljavjuju svakojake laži i neistine.

- Pošto je to već tako, onda ću ja u ponedeljak u parlamentu tačno reći šta se sve pričalo jer imam stenografske beleške... - rekao je Vučić i objasnio da kao predsednik države u parlament dolazi samo kad su ovako važne stvari poput pitanja Kosova, ali da neće ni opoziciji ni bilo kome otkrivati adute Beograda protiv Prištine u borbi za interes srpskog naroda na Kosovu. On je dodao i da je deo opozicije tražio da dođe u parlament, a da neće da prisustvuju.

Sastanku u Palati Srbija prisustvalo je oko 140 predstavnika Srba, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

BONUS VIDEO: Aleksandar Vučić o bojkotu opozicije! (2)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.