MIŠO, IZA TEBE JE OSTAO NEIZBRISIV TRAG! Premijerka i ministri se oprostili od preminulog glumca
Premijerka i ministri se oprostili od preminulog glumca, Foto: Zorana Jevtić, Dragan Kadić, Damir Dervišagić

pretužno

MIŠO, IZA TEBE JE OSTAO NEIZBRISIV TRAG! Premijerka i ministri se oprostili od preminulog glumca

Janketić je preminuo danas u Beogradu u 81. godini života

Objavljeno:

Predsednica Vlade Ana Brnabić uputila je danas telegrame saučešća porodici preminulog glumca Mihaila Miše Janketića i Jugoslovenskom dramskom pozorištu, njegovom matičnom pozorištu.

foto: Printscreen Pink Tv

"U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime, upućujem izraze najdubljeg saučešća članovima porodice, prijateljima i svim poštovaocima preminulog glumca Mihaila Miše Janketića, legende srpske i jugoslovenske glumačke scene", navela je ona.

"Svojim raskošnim glumačkim umećem i vanvremenskim filmskim, pozorišnim i televizijskim ulogama, Miša Janketić ostavio je neizbrisiv trag u našoj umetnosti", istakla je premijerka.

"Uz nesporne glumačke kvalitete, ostaće upamćen kao jedna od najvećih zvezda domaćeg glumišta i zbog svih vrlina koje su ga krasile van scene - skromnost, plemenitost i bezrezervna podrška mladim glumačkim naraštajima", poručila je premijerka Brnabić.

Dačić: Veliki gubitak

foto: RTS printscreen

Srpski šef diplomatije Ivica Dačić je u pismu saučešća naveo da "sa velikom tugom primio sam vest o odlasku Miše Janketića, osobe velikog talenta i jedne od najvećih glumačkih legendi, koji je ostavio neizbrisiv trag u kulturnom životu Srbije, ali i Jugoslavije."Odlazak Miše, velikog glumca, koji je retko govorio o sebi i otišao tiho, veliki je gubitak za kulturnu scenu Srbije. Nedostajaće nam svima njegova odanost i privrženost publici koja ga je volela i poštovala, a kojoj se on nesebično davao", dodao je Dačić.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević kazao je da je otišao još jedan od poluvekovnih stubova srpskog glumišta i da je Janketić bio nosilac repertoara matičnog pozorišta, ali i tumač zapaženih uloga na filmu i televiziji.

foto: Beta / Milan Obradović

"U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime, izražavam duboko saučeće porodici, prijateljima i mnogim poštovaocima sprskog glumačkog velikana Mihaila Miše Janketića", navodi se u telegramu Vukosavljevića.

Janketić je preminuo danas u Beogradu u 81. godini života.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.