VUČIĆ OBIŠAO RADOVE: Most preko Save i Kolubare na 1,5 metar do spajanja!
Aleksandar Vučić, Foto: Youtube screenshot

obilazak radova

VUČIĆ OBIŠAO RADOVE: Most preko Save i Kolubare na 1,5 metar do spajanja!

Predsednik je ambasadorku Kine zamolio da se ubrzaju radovi na deonici brze pruge Beograd - Stara Pazova, a Čen je rekla da će sve biti ubrzano i na vreme

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare na deonici autoputa E-763 od Surčina do Obrenovca, na Koridoru 11.

Obilasku radova prisustvuje i ambasadorka Kine Čen Bo, kao i zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor EPS-a Milorad Grčić. Prema procenama na mostu je do sada završeno oko 94 odsto ugovorenih radova i preostalo je još oko 1,5 metara da se spoji. Dinamika radova brža je nego što je očekivano, rekli su Tanjugu u Putevima Srbije. Vučića su predstavnici Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, kao i Puteva Srbije upoznali sa tokom radova. Predsednik je ambasadorku Kine zamolio da se ubrzaju radovi na deonici brze pruge Beograd - Stara Pazova, a Čen je rekla da će sve biti ubrzano i na vreme.

Kad je reč o radovima na mostu, do sada su postavljena sva 334 šipa na mostu, a svaki je prečnika 1,5 i dva metra. Radovi su počeli 5. maja 2017. godine, a ugovorom je predviđeno da cela deonica Surčin - Obrenovac dugačka 17,6 kilometara bude gotova do 5. januara 2020. Most, glavni betonski na ušću Kolubare u Savu, koji gradi kineska kompanija Čajna komjunikejšns konstrakšn, dugačak je 1.581 metar, širine 29 metara. Raspon između stubova je 275 metara. Vrednost radova na deonici Surčin - Obrenovac 233,67 miliona dolara. Investitor su Putevi Srbije, a finansijer Vlada Srbije. Taj projekat izgradnje autoputa Surčin - Obrenovac podrazumeva izgradnju četiri vozne i dve zaustavne trake, u ukupnoj širini od 29 metara. Deoncia je podeljena na pet sektora. Pored izgradnje mosta, podrazumeva nadzvožnjak preko pruge Ostruznica - Batajnica, kao i dve petlje Surčin i Obrenovac. Petlja Surčin povezuje novu trasu autoputa sa obilaznicom odnosno budućim bulevarom koji spaja novu trasu autoputa sa Bulevarom Tošin Bunar. Predviđena je projektom nova petlja Obrenovac koja će povezati novu trasu sa deonicom Surčin - Obrenovac - Ub sa starim obrenovačkim putem. Autoput Surčin - Obrenovac omogućiće spajanje Koridora 11 sa Koridorom 10 preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin. Zajedno sa deonicama u izgradnji Obrenovac - Ub i Lajkovac - Ljig ukupne dužine 50,2 km i već završenim deonicama Ub - Lajkovac 12,5 km i Ljig Preljina 40,3 km povezaće ceo potez autoputa od Beograda do Preljine u dužini od 120 km.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.