BILA JE ANTIFAŠISTA SA CVETOM U KOSI! Ovako su opisali Mirin život na komemoraciji (VIDEO)
Mira Marković, Foto: Espreso.co.rs

O MIRI NA KOMEMORACIJI

BILA JE ANTIFAŠISTA SA CVETOM U KOSI! Ovako su opisali Mirin život na komemoraciji (VIDEO)

Mirjanu Marković su na komemoraciji opisali kao levičara, obrazovanu ženu, profesorku sa Beogradskog Univerziteta, antifašistu sa cvetom u kosi

Objavljeno:

Supruga nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Mirjana Marković biće sahranjena danas u Požarevcu.

Urnu sa njenim posmrtnim ostacima u petak je doneo iz Moskve Slobodan Bulatović, bivši muž njene ćerke Marije Milošević.

Po želji sina Marka i ćerke Marije urna je prenoćila u porodičnoj kući Miloševića, a u 15 časova biće položena u zajedničku grobnicu u kojoj od marta 2006. počiva Slobodan Milošević.

Mirjanu Marković su na komemoraciji opisali kao levičara, obrazovanu ženu, profesorku sa Beogradskog Univerziteta, antifašistu sa cvetom u kosi.

- Poštovani Mirini i Slobini saborci, otišao je glavni svedok, najodaniji saborac Slobine epohe, otišla je naša drugarica Mira, otišla je kod svog Slobe. Jedno drugome su se zavetovali da će pod lipom naći svoj mir, a tako je i bilo, kaže Uroš Šuvaković na komemoraciji.

"Po mom sudu, bila je levičar, zašto ne reći komunista od rane mladosti, angažovani intelektualac, borila se za pravdu, za svoju zemlju i narod koji je ugrožen. Antifašista doslovno od kolevke, pokazujući to svojim cvetom u kosi koji je podsećao na jednu devojčaku fotografiju njene majke Vere Miletić" , dodao je.

Pogledajte video ispod.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.