MRTVE DUŠE SA SPISKOVA NIKAD NISU UTICALE NA IZBORE! Ružić o NOVIM IZBORIMA i ZAKULISNIM RADNJAMA
Sve je okej: Branko Ružić, Foto: Espreso

sve je pod kontrolom?

MRTVE DUŠE SA SPISKOVA NIKAD NISU UTICALE NA IZBORE! Ružić o NOVIM IZBORIMA i ZAKULISNIM RADNJAMA

Pominjanje "mrtvih duša" više je služilo za politička nadgornjavanja nego što je ikada suštinski moglo da naruši regularnost izbornih utakmica

Objavljeno:

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio da Jedinstveni birački spisak "nikada nije o ažurniji" i da je pojavljivanje imena umrlih služilo za "politička nadgornjavanja".

- Pominjanje "mrtvih duša" više je služilo za politička nadgornjavanja nego što je ikada suštinski moglo da naruši regularnost izbornih utakmica, jer se radilo o toliko malom broju a pritom se nikada nije utvrdilo da je bilo zloupotreba - rekao je Ružić.

Ružić je istakao da to ne znači da Jedinstveni birački spisak ne treba učiniti ažurnijim i poručio da se na "tome radi".

Upitan o mogućnosti održavanja vanrednih parlamentarnih izbora, Ružić je odgovorio da ukoliko postoji državni razlog koji bi bio uzrok za prevremeni izborni ciklus, da će se u tom slučaju odluka bazirati na "interesu građana i građanki, državotvornosti i očuvanju političke stabilnosti".

BONUS VIDEO:

IVICA DAČIĆ U ZVANIČNOJ POSETI TUNISU (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.