NIŠTA VIŠE NE GRADITE, OSTAVITE NA MIRU PLUĆA BEOGRADA! Savez za Srbiju uputio apel gradskim vlastima
Nikola Jovanović, šef odborničke grupe "Savez za Srbiju", potpisao je apel, Foto: Narodna stranka

NIŠTA NAM TO NE TREBA!

NIŠTA VIŠE NE GRADITE, OSTAVITE NA MIRU PLUĆA BEOGRADA! Savez za Srbiju uputio apel gradskim vlastima

On je apelovao da se bolje taj novac usmeri u humanitarne, besplatne udžbenike i obdaništa

Objavljeno: 12:38h

Odbornička grupa Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda uputila je danas „apel“ gradskoj vlasti u kojem je „moli da više ništa ne gradi“, jer građani od toga nemaju nikakvu korist, a trpe ogromnu štetu.

Savez za Srbiju gradskoj vlasti predlaže da se umesto toga taj novac uplati u humanitarne svrhe, ili za besplatne udžbenike i obdaništa.

Zaustavljate saobraćaj godinu i po dana zbog rekonstrukcije 600 metara ulice, u parkovima umesto zelenih površina i igrališta postavljate betonske blokove, od Cvetnog trga ste napravili mauzolej“, navodi se u apelu koji je potpisao šef odborničke grupe „Savez za Srbiju“ Nikola Jovanović, a prenosi Narodna stranka.

„Na istorijsko blago Kalemegdana kalemite betonsku pasarelu i preskupu i nepotrebnu gondolu, zaklanjate pogled na ušće zbog stambenog kompleksa u samom podnožju tvrđave. U Savamali podižete zgradetine zbog kojih je ukinuta istorijska železnička stanica i uništena silueta grada. Ako nastavite ovako, nepovratno ćete unakaziti Beograd“, dodaje se u apelu.

„Ne ugrožavajte neobnovljiv prirodni resurs vodoizvorišta u Makišu nekakvim ’Tesla gradom’! Ostavite na miru pluća Beograda – zaštićeno područje Košutnjak“, naveo je dalje Jovanović.

„Nisu nam potrebne 54 fontane u ’behaton parkovima’, projekat metroa koji bi povezivao ništa ni sa čim, novi tržni centri zbog kojih je posao izgubilo 20.000 zaposlenih u radnjama, kao ni lažni kult zastave koji navodno vraćate preskupim jarbolima, dok svakodnevno urušavate dostojanstvo, Ustav i institucije ove zemlje“, piše u apelu Saveza.

On je apelovao da se bolje taj novac usmeri u humanitarne, besplatne udžbenike i obdaništa.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.