VREME JE DA SE NAPRAVI VELIKI I MOĆNI DS! Lutovac zatražio podršku za UJEDINJENJE sa Tadićem i Zelenovićem
Glavni odbor DS o ujedinjenju, Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

SAD JE ZVANIČNO

VREME JE DA SE NAPRAVI VELIKI I MOĆNI DS! Lutovac zatražio podršku za UJEDINJENJE sa Tadićem i Zelenovićem

Očekuje podršku za svoju ideju...

Objavljeno: 12:36h

Glavni odbor DS treba da se izjasni o inicijativi lidera demokrata Zorana Lutovca o ujedinjenju stranaka proisteklih iz DS u jednu stranku, a on kaže da se stvaranjem unije tih stranaka ne dovodi u pitanje svrha postojanja Saveza za Srbiju, čiji je i DS deo.

Lutovac je u otvorenom delu sednice GO DS zatražio podršku za tu inicjativu i naveo da DS ujedinjenjem ne dovodi u pitanje svrhu postojanja Saveza za Srbiju, kao ni stranke Zajedno za Srbiju, na čijem se čelu nalazi Nebojša Zelenović. On smatra da jačanje SzS znači priliku i za DS.

"Ako nismo u stanju da se udružujemo s onima kojima su nam idejno najbliži kako ćemo menjati Srbiju", upitao je Lutovac.

Inicijativa za pokretanje procesa ujedinjenja i stvaranja velike DS je druga tačka dnevnog reda sednice GO DS, a Lutovac navodi da je ukrupnjavanje demokratskih potencijala ključna reč i da ta incijativa, kao i ukrupnjavanje Sazveza za Srbiju i protesti na kojima je građanima ponuđeno potpisivanje sporazuma, predstavljaju trenutno ključne procese.

Podsetio je da je taj predlog izneo 3. februara na stogodišnjicu DS i 29 godina od obnove rad te stranke, te poručio da se DS regeneriše, da će ponovo postati centar okupljanja građansko-demokratske Srbije i da stranku očekuje ozbiljnija kadrovska obnova.

Tada je, kaže, rekao da je DS poznata, nažalost, i po tome što se neprestano delila i da je došlo vreme da se ukrupnjava, umesto da se deli, te da jasan cilj DS da vrati državu i demokratiju građanima od onih koji su je oteli i koji je "ruše kamen po kamen".

"Spremni smo da prevaziđemo razlike u tom cilju kao što smo pokazali 2000. godine. Ovoj ideji je došlo vreme", rekao je Lutovac.

Na dnevnom redu sednice GO DS je i izveštaj o radu koji je podneo Lutovac u otvorenom delu sednice, a o inicijativi za ujedinjenje stranaka u veliku DS, kao i o izveštajima o radu poslaničkog kluba DS u Skupštini Srbije i Izvršnog odbora strane rapsravlja se u delu koji je zatvoren za javnost.

Na početku sednice nije prihvaćen predlog Srboljuba Antića da se infomacija o stanju duga i visini blokade računa DS uvrsti u dnevni red sednice GO.

foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Antić je rekao da je račun DS u blokadi već pet godina zbog duga od 7,9 miliona evra koji je nastao 2012. u vreme nekadašnjeg lidera DS Borisa Tadića, a koji stranački predsednici posle njega nisu uspeli da saniraju.

"Svi mi koji plaćamo članarinu imamo pravo da znamo kakvo je finansijsko stanje stranke", rekao je Antić.

foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Njegov predlog za proširenje dnevnog reda nije dobio podršku GO DS, budući da je za taj predlog glasalo 30 članova GO DS od 174 prisutnih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.