AMERIKANCI POSTAVILI USLOV PRIŠTINI: Završeni sastanci, ako ne urade OVO, KOSOVO PRESTAJE DA POSTOJI!
Sjedinjene Države imaju oko 650 vojnika na Kosovu i Metohiji, uglavnom smeštenih u najvećoj američkoj bazi u Evropi - Bondstilu!, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

povlače vojsku!

AMERIKANCI POSTAVILI USLOV PRIŠTINI: Završeni sastanci, ako ne urade OVO, KOSOVO PRESTAJE DA POSTOJI!

Sjedinjene Države imaju oko 650 vojnika na Kosovu i Metohiji, uglavnom smeštenih u najvećoj američkoj bazi u Evropi - Bondstilu

Objavljeno:

Glavni direktor za Evropske poslove u Nacionalnom savetu bezbednosti SAD Džon Erat i direktor za Balkan Nacionalnog saveta bezbednosti SAD Bradam Berkli su tokom sastanka sa predstavnicima opozicionih stranaka na Kosovu zatražili ukidanje takse koja je uvedena na robu koja se uvozi iz severnijih delova Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH).

Trenutno, Sjedinjene Države imaju oko 650 vojnika na Kosovu i Metohiji, uglavnom smeštenih u najvećoj američkoj bazi u Evropi - Bondstilu.

Pouzdani izvor prištinske Gazete Ekspres, koji je danas bio na sastanku sa američkom delegacijom, rekao je da su ljudi iz administracije Donalda Trampa zapretili Prištini da će povući trupe sa Kosova.

- Na sastancima je upućena pretnja da se mogu vojno povući sa Kosova, kao u Siriji - rekao je izvor.

Delegacija iz Vašingtona održala je niz sastanaka.

Na svima se razgovaralo o suspenziji taksi na srpske proizvode.

Delegacija se juče sastala s premijerom privremenih kosovskih institucija Ramušem Haradinajem i predsednikom Hašimom Tačijem.

Haradinaj je napustio sastanak posle nekoliko minuta. Tači se posle sastanka nije oglasio, već je u večernjim satima otišao u kuću vođe LDK Ise Mustafe.

Jutros je Tači nastavio sastanke sa ljudima iz Trampove administracije, ali u njegovoj kancelariji bio je i pregovarački tim na čelu sa Špendom Ahmetijem i Fatmirom Ljimajem.

U saopštenju iz Tačijevog kabineta, posle sastanaka, navodi se, da ni pod kojim uslovom, niti pod bilo kojom okolnošću Priština neće dovesti u rizik međudržavne odnose i prijateljstvo sa Vašingtonom.

- Erat i Berkli su ponovo istakli jasan stav američke administracije da se taksa mora suspendovati u cilju nastavljanja dijaloga i napora za postizanje sveobuhvatnog sporazuma Prištine i Beograda - navodi se u saopštenju Tačijevog kabineta.

Sastanku su ispred Demokratskog saveza Kosova prisustvali poslanici Vjosa Osmani, Ljumir Abdidjiku i Arban Abraši, poslanik Alternative Iljir Deda i poslanik Socijaldemokratske partije Kosova Visar Imeri.

Visoki američki zvaničnici su u sredu imali sastanak sa predsednikom tzv. Kosova Hašimom Tačijem i premijerom tzv. Kosova Ramušom Haradinajem, dok su se danas sastali sa Tačijem i članovima pregovaračke ekipe Kosova Špendom Ahmetijem i Enevorom Hodžajem.

BONUS VIDEO:

SVI SE PITAJU DA LI JE NAŠA MANEKENKA UGRADILA SILIKONE: Grudi skaču gore-dole dok vežba, a zategnuta zadnjica samo što ne ISPADNE iz šortsa!

(Espreso.co.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.