TUČA U JEVREJSKOJ OPŠTINI BEOGRAD? Rabin i ekipa se zabarikadirali u prostorijama, ŠTA SE TAMO ZAPRAVO DEŠAVA?
Rabin i ekipa se zabarikadirali u prostorijama, Foto: Google street view

digla se prašina

TUČA U JEVREJSKOJ OPŠTINI BEOGRAD? Rabin i ekipa se zabarikadirali u prostorijama, ŠTA SE TAMO ZAPRAVO DEŠAVA?

Burne reakcije i komentari na Trifunovićeve reči

Objavljeno: 17:14h

U Jevrejskoj opštini Beograd (JOP) danas je došlo do incidenta kada je privremena uprava ušla u prostorije opštine, a predstavnici opozvane uprave fizički su napali novo rukovodstvo.

Brane Popović, predsednik nove uprave, objasnio je za Betu da se incident dogodio jer dosadašnja uprava ne priznaje novo rukovodstvo, pa su za nedelju, 3. mart sazvali vanrednu izbornu sednicu Skupštine i pozvali ljude da glasaju.

Glumac i novoizabrani lider PSG Sergej Trifunović, povodom incidenta se oglasio na svom Tviter nalogu, a po ko zna koji put, njegove reči izazavale su burnu reakciju javnosti.

Naime,Trifunović je napisao da su rabin Isak Asiel i njegova "ekipa", bili zabarikadirani u prostorijama jevrejske opštine, jer Danilo Medić, predsednik iste kome su izglasali nepoverenje, postavio svoje lično obezbedjenje i nije im dozvolio da odu po hranu.

Međutim, Brane Popović je za "Espreso" demantovao delove Trifunovićevih tvrdnji i objasnio šta se dogodilo.

- Ovo što je Sergej Trifunović napisao je samo delimično tačno. Rabin nije ni na koji način učestvovao u incidentu, on je bio zajedno sa nama u prostorijama Jevrejske opštine u koju je privremeno uprava ušla jutros. -rekao je za "Espreso"

Trifunović je još dodao da će Jevreji šetati u subotu, sa žutim trakama na rukama, što, kako objašnjava Popović, jeste donekle tačno.

- To je recimo tačno. Nije zabarikadirana, mi smo ušli i nismo dozvoljavali Nediću i ostalima da uđu, jer mi imamo pravo, mogu da vam objasnim i argumente. A to za hranu, mi nismo bili gladni. Nedić i kompanija su postavili obezbeđenje koje nikom nije dalo da uđe. Oni su uklonili to obezbeđenje i sada može da se uđe, nema problema, nećemo umreti od gladi, biće uredu. - rekao je za "Espreso".

Popović je rekao i da je Nedićevo obezbeđenje bilo postavljeno na dva ulaza u jevrejsku opštinu u Kralja Petra 71 i 71a. Niko nije mogao da uđe i tu je došlo do incidenta.

Prema njegovim rečima, došla je policija kada su ušli u prostorije, a smenjeni ljudi nisu dozvolili drugima da uđu u kancelarije i priključe se novoj upravi.

Kako je rekao, potpredsednik smenjene uprave Avram Izrael napao je čoveka u hodniku zgrade, a u prisustvu smenjenog predsednika Jevrejske opštine Beograd Danila Medića.

- Čoveka su oborili i šutirali, nisu ozbiljne povrede, ali su mu slomili naočare - rekao je Popović.

Incident je prijavljen policiji, ali ona nije želela da dođe, uz obrazloženje da su danas već bili dva puta i da suprostavljene strane pravdu nađu na sudu.

Jevrejska zajednica je daleko od politike

Predsednik nove uprave još jednom je naglasio i da jevrejska zajednica ne učestvuje organizovano u protestim šetnjama.

- Bile su takve ideje međutim mi to nećemo raditi. Da, dosta članova jevrejske opštine šeta, ali mi to ne radimo organizovano. Mi smo velika zajednica i ne bavimo se politikom. Sergeju Trifunoviću nismo dali podatke koje je napisao. Ako bude želeo da priča sa nama, mi sa svima razgovaram, međutim ne bavimo se politikom i te stvari su od nas daleko. Mi smo verska zajednica. - rekao je Popović i dodao:

- Nema žutih traka, mi smo ravnopravni građani i smatramo se takvim.

BONUS VIDEO: Žena poludela na autobuskoj stanici, izvređala šalterušu!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.