JASENOVAC JE SIMBOL MRŽNJE PREMA HRVATIMA! Milojkove reči izazvale HAOS, jedni ga PLJUJU, drugi u ZVEZDE kuju
Milojko Pantić na skupu u Pančevu, Foto: Prentscren

ŠTA VI MISLITE?

JASENOVAC JE SIMBOL MRŽNJE PREMA HRVATIMA! Milojkove reči izazvale HAOS, jedni ga PLJUJU, drugi u ZVEZDE kuju

I dalje se nije slegla prašina posle govora u Pančevu

Objavljeno:

Nikako da se stiša bura koja je podignuta posle reči Milojka Pantića koje je izgovorio na protestu u Pančevu, gde je rekao da je "mit o Jasenovcu negovan da bi on postao simbol mržnje prema svim Hrvatima".

- Najpre su ti takvi srpski političari u Jugoslaviji građanima solili pamet da nas eksploatišu Slovenci i da treba da bojkotujemo njihovu robu. Onda su predmet još jače mržnje postali Hrvati. Skoro pola veka u komunizmu nije nam smetao Jasenovac, naprotiv, napravljeno je spomen obeležje da se ne zaboravi takva kataklizma nacizma i fašizma, a onda je u centar pažnje srpskom društvu posle pola veka ubačen taj simbol ustaškog zločina da bi postao simbol mržnje prema svim Hrvatima - poručio je zajapureni Milojko Pantić s govornice.

Imao je Milojko šta da kaže i o Dejtonskom sporazumu:

- A posle Dejtonskog sporazuma srpski vlastodršci su mržnju usmerili prema Albancima sa Kosova. Pokušali su da Kosovo očiste od Albanaca koji su se zbog toga i ni zbog čega drugog otcepili od Srbije. I sada smo mi građani te besudnje zemlje zvane Srbija ostali sami sa svojim nacionalističkim i šovinističkim mrziteljima i njihovom mržnjom - nastavio je Pantić.

Ovakve reči naišle su na neodobravanje mnogih na društvenim mrežama:

"Jasenovac je simbol mržnje Srba prema Hrvatima" Ne znate da li da se nasmejete ili da vas duša zaboli. Zamislite da je ovo Izrael i da je neko javno izjavio da je Aušvic simbol mržnje Jevreja prema Nemcima. Svi znamo kakav bi epilog bio", bio je jedan od komentara na Tviteru.

Pogledajte deo govora Milojka Pantića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.