MOJ SIN JE NAJMLAĐI ZATVORENIK U EVROPI, BORIĆU SE KAO LAVICA ZA NJEGA! Pismo majke čiji je sin nosio vešala
Sanja P, majka maloletnog Nikole, uputila je otvoreno pismo Aleksandru Vučiću, Foto: Printsccreen/youtube

glas neutešne majke

MOJ SIN JE NAJMLAĐI ZATVORENIK U EVROPI, BORIĆU SE KAO LAVICA ZA NJEGA! Pismo majke čiji je sin nosio vešala

Majka uhapšenog Nikole Pilipovića uputila je otvoreno pismo

Objavljeno:

U Srbiji se poslednjih dana digla velika prašina oko vešala koja su se pojavila na protestima opozicije.

Na saslušanje su vinovnici ovog čina pozvani nekoliko dana kasnije. Maloletni Nikola Pilipović i 33-godišnji Slobodan Glišić pozvani su u policiju da daju iskaz.

Njima je Viši sud odredio pritvor do 30 dana, a obojici se na teret stavlja krivično delo ugrožavanje sigurnost.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je prvom osumnjičenom odredio pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i da ne bi uticao na svedoke.

Policajcu je pritvor određen da ne bi ponovio krivično delo.

Sanja Pilipović, majka maloletnog Nikole, koji je uhapšen zbog nošenja makete vešala na protestu, izrevoltirana 30-dnevnim pritvorom njenog sina, uputila je otvoreno pismo Aleksandru Vučiću.

Pismo prenosimo u celosti:

– Od Vas ništa ne tražim, niti Vas molim za bilo kakvu uslugu. Samo Vas obaveštavam, kao najodgovornijeg čoveka za stanje u državi, da znate da u Srbiji nema pravosuđa i nema pravde i da su sudstvo i tužilaštvo najveći problem naše države. Nažalost, moj Nikola je danas zatvoren u ćeliji beogradskog Centralnog zatvora... On je pritvoren bez postojanja bilo kakvog krivičnog dela. Tamo su ga smestili javni tužilac i sudija, ne po zakonu i pravdi, već po pritisku politike. Pravnička javnost je već rekla svoj stav o tome. I Vi ste diplomirani pravnik i vrlo dobro znate da Nikola nije učinio nikakvo krivično delo, kao i da mu se nikako nije smeo odrediti pritvor – navodi se u pismu mame Sanje.

Nikola je, na njegovu nesreću, danas postao najmlađi politički zatvorenik u Evropi, simbol političkog i pravnog nasilja, čiji su izvršioci Više javno tužilaštvo i Viši sud u Beogradu... Sad, kad sam lično doživela nemoć da svoje dete zaštitim od otvorenog kršenja zakona i videla kakvo nasilje nad pravdom se vrši od strane onih čiji je posao da se staraju o primeni zakona, moram da kažem da je jadna država u kojoj se ne poštuje zakon... Kao običan građanin, samohrana majka, nisam uticajna i nemam novac, medije i političku moć i ne mogu u ovom trenutku da zaštitim svoje dete od samovolje i zlostavljanja političkih i pravosudnih moćnika, ali dobro znajte da ću se za Nikolu boriti kao lavica. A imam još jednu želju – da ničije dete više ne doživi ono što se desilo Nikoli – napisala je Sanja.

Ona je svog sina opisala kao dobro dete, na koje je ponosna.

– Odgajila sam ga kao samohrana majka, bez ičije pomoći. Nas dvoje smo se borili sa svim životnim teškoćama zajedno punih sedamnaest i po godina. Nije bilo lako, jer životne prilike u Srbiji tokom Nikolinog odrastanja su bile teške – besparica, nemanje posla i opšta klima u društvu. Međutim, zajedno smo savladavali prepreke. Nikola je dobar fudbaler, trenirao je taj sport, ali nismo imali novca i podrške da uspe. Nikola voli i muziku, svira bubnjeve i ima diplomu rokenrol škole. Nikola je talentovan i za glumu, ima osvojeno treće mesto u pozorištu Dadov. Učenik je trećeg razreda srednje škole, omiljen je kod svojih drugara i nastavnika. Nestašan je, tipično za dečaka njegovih godina. Ja sam ponosna na svog sina, jer sam rodila i odgajila dobro dete... J sam danas, i pored svega što proživljavam, ponosna majka, jer sam rodila jednog viteza, koga ova nepravda neće slomiti – napisala je Nikolina majka Sanja P. u otvorenom pismu.

Otvoreno pismo majke Sanje
Otvoreno pismo majke Sanje foto: predragpopovic.wordpress.com

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.