BOŠKO I VEŠALA PRETE DA RAZBIJU ĐILASOV I JEREMIĆEV SAVEZ! U DS izbio HAOS, traže od LUTOVCA samo jednu stvar
Zoran Lutovac, Marinika Tepić, Boško Obradović, Foto: Filip Plavčić, Beta/Emil Vas, Vladimir Šporčić, Damir Dervišagić

ESPRESO OTKRIVA

BOŠKO I VEŠALA PRETE DA RAZBIJU ĐILASOV I JEREMIĆEV SAVEZ! U DS izbio HAOS, traže od LUTOVCA samo jednu stvar

Prekipelo im

Objavljeno:
Darko Zlojutro

Najnoviji incidenti na protestima opozicije, pre svega nošenje vešala, mogli bi da ozbiljno uzdrmaju temelje Saveza za Srbiju. Kako Espreso saznaje, u Demokratskoj stranci su besni i prete izlaskom iz saveza s Draganom Đilasom, a sve zbog Dveri i Boška Obradovića.

Kako saznaje naš portal u DS, koja je već duže vreme nezadovoljna saradnjom u Savezu za Srbiju, pre svega sa pokretom Dveri i Boškom Obradovićem, vlada opšti haos.

- Mnogi funkcioneri traže od Lutovca da hitno reaguje i ako treba izvuče DS iz, kako kažu, ludila u koje ih uvlače Đilasi i Boško Obradović - kaže naš izvor iz redova vrha demokrata.

Prema njegovim rečima, mnogi funkcioneri na čelu s Gordanom Čomić traže od Lutovca da se ogradi od stavova Obradovića i njegove ekipe.

- Ukoliko to Lutovac ne uradi, nije isključen ni puč u DS - kaže naš izvor.

Podsetimo, Gordana Čomić pre nekoliko dana kritikovala je savez sa Dverima koje je nazvala "naslednicima nacional-socijalista (Adolfa Hitlera) i njihove politike.

- DS nije i ne može biti u koaliciji s pristalicama nacional-socijalizma - rekla je tada Čomićeva i objavila seriju tvitova koji se odnose na Dveri i koaliciju SzS.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je ideološka podela dosta duboka u Savezu za Srbiju i da nije isključeno da zbog toga taj savez ili pojedine stranke puknu.

foto: Tviter

- Mislim da tu postoje dubinski, ideološki momenti među samim strankama koje su unutar koalicije i velika su neslaganja. To bi moglo da postoji kada u koaliciji ima jedna dominantna politička stranka koja nosi sve, a ostale stranke se prilagođavaju. Međutim, ovde imamo više partija od kojih nijedna nije potpuno dominantna i imamo više faktora koji pretenduju na liderstvo i onda nastaje veliki problem. Ja lično mislim da ta ideološka nekompatibilnost će doprineti do osipanja pojedinih partija prvo, a zatim i do raspada same koalicije - kaže nam Anđelković.

Lider DS Zoran Lutovac do objavljivanja ovog teksta nije odgovarao na poruke i pozive našeg portala.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.