PUTIN JE U SRBIJU DONEO MILIJARDE! Ove sporazume će potpisati Srbija i Rusija
Danas će biti potpisano 26 sporazuma, a pre same svečanosti već je  potpisano sedam  sporazuma, Foto: Filip Plavčić

bratski

PUTIN JE U SRBIJU DONEO MILIJARDE! Ove sporazume će potpisati Srbija i Rusija

Tokom posete biće potpisani brojni ugovori i sporazumi iz različitih oblasti

Objavljeno: 15:21h

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je u zvaničnoj poseti Srbiji, gde mu je domaćin predsednik Aleksandar Vučić. Ispred Palate "Srbija" Putinu je priređen svečani doček, nakon čega je počeo sastanak dve delegacije.

Tokom posete biće potpisan 21 sporazum, trećina je iz oblasti inovacija i digitalizacije rečeno je RTS-u pre same svečanosti.

U blogu Espresa iz minuta u minut pratite najnovija dešavanja posete šefa Kremlja Beogradu.

Tokom posete biće potpisani brojni ugovori i sporazumi iz različitih oblasti.

Pre samog dočeka ruskog predsednika ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i generalni direktor ruske državne kompanije "Ros seti" Pavel Livinski potpisali su Memorandum o srpsko-ruskoj saradnji o razvoju inovacija u sektoru energetike.

Kako je najavljeno danas će biti potpisano 26 sporazuma, a pre same svečanosti već je potpisano sedam sporazuma. Među njima je Ugovor za projektovanje i izvođenje radova na izgradnji železničke infrastrukture Srbije.

Potpisani su i memorandumi koji bi trebalo da povećaju saradnju u oblasti obrazovanja, razvoja naučnih istraživanja i razmene znanja između Srbije i Ruske Federacije. Zatim sporazumi u vezi sa upotrebom nuklerane energije, razvoju digitalne tehnologije, otvaranjem dispečerskog centra, rekonstrucije Đerdapa 2 i tako dalje.

1 / 3 Foto: Printscreen/RTS 1

Predstavnici Rusije najavili su da traže partnere u Srbiji i naglasili da Rusija i Srbija imaju zajedničku viziju kada je u pitanju inovacioni rast.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.