RUSI SRBIJU NE VIDE KAO PRIORITET I NEĆE RATOVATI ZBOG TAMO NEKOG KOSOVA! Novinar šokirao u emisiji UŽIVO!
Dopisnik Novosti iz Moskve Branko Vlahović, Foto: Printscreen / TV Prva

otrežnjenje

RUSI SRBIJU NE VIDE KAO PRIORITET I NEĆE RATOVATI ZBOG TAMO NEKOG KOSOVA! Novinar šokirao u emisiji UŽIVO!

Čitav dan je u znaku posete Vladimira Putina

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u posetu Srbiji. On četvrti put dolazi u Srbiju od kada je 2000. godine preuzeo ulogu šefa Kremlja.

U jutarnjem programu TV Prva razgovaralo se o rezultatu svih dosadašnjih poseta ruskog predsednika našoj državi, šta treba očekivati od ovog susreta, ali i koliku pažnju moskovski mediji posvećuju dolasku Putina u Beograd.

Tim povodom na pitanja Srđana Predojevića odgovaro je i Branko Vlahović, dopisnik "Večernjih Novosti", koji se za jutarnji program TV Prve javio iz Moskve.

Naime, na Predojevićevu konstataciju da mediji u Moskvi pomno prate Putinovu posetu Srbiji i da za istu vlada veliko interesovanje, Vlahović je rekao da nije tako, te da Rusija Srbiju ne doživljava kao priritetnu zemlju i da Srbija kao mikro mala zemlja ima veći interes, a zatim dodao da sa ruskim predsednikom danas u Srbiju stiže uobičajen broj novinara, koji ga i inače prate tokom zvaničnih poseta.

foto: Printscreen / TV Prva

- Putin i Rusija ne nameravaju da ratuju na Kosovu i ne žele nikakvo učešće u nikakvim ratnim operacijama. Oni ne žele Treći svetski rat zbog nikakvog Kosova i mi toga moramo da budemo svesni. Maksimalno što možemo da očekujemo od Rusa, to je podrška u međunarodnim organizacijama, gde Rusi, kao što znate, u savetu bezbednosti imaju pravo veta - rekao je između ostalog Vlahović.

Kojih se još tema dotakao pogledajte u videu ispod:

Podsetimo, Vladimira Putina dočekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, uz počasnu gardu vojske. Putin je sleteo oko 13.06 časova, a zatim su dvojica predsednika položili vence na Groblju oslobodilaca Beograda.

Tokom posete ruskog predsednika, biće potpisano više od 20 sporazuma i razmotrena politička pitanja, pre svega o Kosovu.

Sve detalje posete Vladimira Putina pratite OVDE.

BONUS VIDEO: Tizer-EKSKLUZIVNO, ALEKSANDAR VUČIĆ SAMO NA ESPRESO.CO.RS: Veliki novogodišnji intervju predsednika Srbije (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.