REKAO JE DA MRZI KOMUNISTE, ZBOG TOGA ĆE NA SUD: SKOJ pokreće tužbu protiv Aleksandra Šapića
Povod za tužbu je diskriminacija i govor mržnje koji je Aleksandar Šapić izrekao u njegovom intervjuu, Foto: Filip Plavčić, Promo

omladinski Savez zahteva ostavku od Šapića

REKAO JE DA MRZI KOMUNISTE, ZBOG TOGA ĆE NA SUD: SKOJ pokreće tužbu protiv Aleksandra Šapića

Ovaj Šapićev gest je naišao na veliku osudu javnosti

Objavljeno: 10:48h

Savez komunističke omladine Jugoslavije će pokrenuti tužbu protiv predsednika GO Novi Beograd i predsednika stranke Sprski patriotski Savez, gospodina Aleksandra Šapića.

Povod za našu tužbu je diskriminacija i govor mržnje koji je Aleksandar Šapić izrekao u njegovom intervjuu 8.1. 2019. godine u dnevnom listu “Alo”, u kom je istakao da “mrzi komuniste".

”Podsećanja radi, njegov intervju, obiluje morem falsifikata i jeftinom antikomunističkom propagandom, a nastao je nakon njegove sramne objave na Twitter nalogu, u kom je veličao zlikovce iz izdajničkog četničkog pokreta tokom Badnje večeri kako tokom Drugog svetskog rata nose badnjak.

Pored komunista, ovim gestom je gospodin Šapić uvredio i sve iskrene antifašiste, patriote i rodoljube, kao i žrtve zlikovačkog četničkog pokreta. Ovaj Šapićev gest je naišao na veliku osudu javnosti. Mi podsećamo gospodina Šapića, da je on predsednik gradske opštine koja predstavlja simbol socijalističke izgradnje, a da su tu gradsku opštinu, kao i kancelariju u kojoj on sedi izgradili komunisti.

Njegovo ponašanje kao predsednika GO Novi Beograd je krajnje neodgovorno, jer bi gospodin Šapić trebalo da bude predsednik svih građana. On, ovom izjavom je pokazao da su komunisti za njega građani drugog reda. Naš omladinski Savez će tražiti i od Zaštitnika građana, gospodina Zorana Pašalića da po službenoj dužnosti pokrene postpuak protiv gospodina Aleksandra Šapića zbog diskriminacije i govora mržnje.

Povod za  tužbu je diskriminacija i govor mržnje koji je Aleksandar Šapić izrekao u njegovom intervjuu za dnevni list Alo
Povod za tužbu je diskriminacija i govor mržnje koji je Aleksandar Šapić izrekao u njegovom intervjuu za dnevni list Alo foto: Promo

U ponedeljak, 14. 1. 2019. godine, u 11h, naša delegacija će uručiti gospodinu Šapiću jednu sliku koja predstavlja dela četnika (odnosno četniku koji seče glavu nedužnom čoveku) i nedela komunista, odnosno izgradnju Novog Beograda, jer je gospodin Šapić istakao da su “komunisti načinili mnoga nedela srpskom narodu”, a zatim ćemo predati pismo Zaštitniku građana – gospodinu Zoranu Pašaliću, od koga ćemo zahtevati da po službenoj dužnosti pokrene tužbu protiv dr Aleksandra Šapića.

Naš omladinski Savez će zahtevati ostavku od gospodina Šapića zbog diskriminacije i govora mržnje koji je uputio prema komunistima i članovima naše partije i omladinskog Saveza koji su građani novog Beograda

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.