LUČIĆ: Posle Kopernikusa, kupićemo još kablovskih provajdera! Ne može niko kaže da je to loš potez!
Vladimir Lučić o kupovini "Kopernikusa", Foto: Printscreen

o poslovnom potezu kompanije

LUČIĆ: Posle Kopernikusa, kupićemo još kablovskih provajdera! Ne može niko kaže da je to loš potez!

Kao problem srpskog tržišta navodi to što, za razliku od zemalja regiona, postoji 90 kablovskih provajdera koji su neka vrsta koalicije protiv "Telekoma"

Objavljeno: 17:40h

Niko ne može da kaže da je kupovina "Kopernikusa" loš potez, izjavio je koordinator za internet i multimediju "Telekom Srbija grupe" Vladimir Lučić i najavio kupovinu još nekoliko kablovskih operatera.

- Da ga nismo kupili, "Kopernikus" bi nas brzo prestigao, jer je imao razvojni put kao SBB - rekao je Lučić i napomenuo da bi "Kopernikus" sigurno prestigao Telekom Srbija u broju multimedijalnih korisnika.

Kao problem srpskog tržišta navodi to što, za razliku od zemalja regiona, postoji 90 kablovskih provajdera koji su neka vrsta koalicije protiv "Telekoma".

- Jedni druge uglavnom ne napadaju, ali "jedu" korisnike Telekoma - kazao je Lučić za današnju "Politiku".

Navodi da je kompanija bila dramatično ugrožena od kablovskih provajdera u delu fiksnog interneta i multimedije, te da je brzo reagovala na pad broja korisnika fiksne telefonije i interneta i to za početak akvizicijom kablovskih operatera, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori i BiH.

- Akvizicijom se jača pozicija kompanije u odnosu na konkurenciju, ostvaruje se pristup novim tehnologijama, povećava vrednost kompanije, uvećava broj korisnika , i to sve govori o važnosti akvizicije "Kopernikusa" - objasnio je Lučić.

Telekom Srbija će, kaže, nastaviti da ukrupnjava tržište u Srbiji sve dok ne postane lider i u Srbiji i u regionu, a cilj je da se dođe do milion korisnika interneta i televizije.

Na nivou grupe godišnje se, prema njegovim rečima, investira više od 200 miliona evra u nove tehnologije, planirano je proširenje poslovanje i na Zapadni Balkan, ali i na zemlje gde živi srpska dijaspora.

- Proširićemo se na Nemačku, Švajcarsku, Ameriku i Kanadu - najavio je Lučić i dodao da Telekom Srbija u Austriji već nekoliko godina radi kao virtuelni operater mobilne telefonije.

Telekom Srbija je, kako je naveo, i dalje zainteresovana za Telekom Albanije.

- Tender je u toku i zbog toga ne mogu ništa više da kažem o tom procesu. Ali smo i dalje u igri - rekao je Lučić.

Zadatak mu je, kaže, da transformiše "Telekom Srbija grupu" u modernog operatera koji diktira regionalne i prati globalne trendove.

- U buduće, trebalo bi da se baziramo na tri nova izvora prihoda - internet, multimediju i razvoj digitalnih servisa - naveo je Lučić koji je na čelu i ćerke firme u Crnoj Gori.

Kazao je da će kompanija novom strategijom povećati prihod od postojećih korisnika, a istovremeno širiće korisničku bazu sa novim korisnicima.

Bonus video:

Espreso intervju - Milovan Drecun

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.