VEROVALI ILI NE OVA FOTOGRAFIJA JE SNIMLJENA U SRBIJI: Most je u plavoj boji iz razloga koji gađa pravo u srce
Most osvetljen plavom bojom na Svetski dan deteta, Foto: Facebook/Zorana Mihajlović

pokazali solidarnost

VEROVALI ILI NE OVA FOTOGRAFIJA JE SNIMLJENA U SRBIJI: Most je u plavoj boji iz razloga koji gađa pravo u srce

Most Vrla nosi posebnu poruku

Objavljeno:

Najviši most na Koridoru 10, Vrla kod Vladičinog Hana, sinoć je osvetljen plavom bojom. Na ovaj način su se Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje vodi Zorana Mihajlović i "Koridori Srbije" priključili akciji obeležavanja Svetskog dana deteta - 20. novembra, čija je ovogodišnja tema “Obojimo sve u plavo, za svako dete”.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, koja je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, rekla je da se razvijenost društva meri time koliko je svakom detetu stvorilo uslove da raste u sigurnom okruženju, da se obrazuje i razvija u slobodnu ličnost i odgovornog građanina.

- Sve što danas uradimo na rešavanju problema ranih brakova, na sprečavanju ranog rada dece, smanjenju diskriminacije i borbi protiv nasilja u porodici, zalog je za bolje društvo sutra. Menjajući uslove u kojima deca rastu, gradimo Srbiju u kojoj će se sutra bolje živeti - kaže Mihajlovićeva.

Na sličan način Ministarstvo i "Koridori Srbije" će se priključiti i globalnoj akciji "16 dana aktivizima" borbe protiv nasilja nad ženama, kada će most Vrla sve vreme biti osvetljen narandžastim svetlom.

1 / 3 Foto: Facebook/Zorana Mihajlović

Bonus video:

Espreso intervju - Milovan Drecun

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.