KAD U SNS PONESTANU AGRUMENTI, RADE IM PESNICE! Potpredsednik Narodne stranke tvrdi da su njihovi članovi napadnuti
Narodna stranka, članovi, Foto: Info Vranjske

batinanje U VRANJU

KAD U SNS PONESTANU AGRUMENTI, RADE IM PESNICE! Potpredsednik Narodne stranke tvrdi da su njihovi članovi napadnuti

Aleksić je pozvao režim u Srbiji da se izjasni o ovom incidentu

Objavljeno: 11:43h

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke izjavio je da su predsednika Gradskog odbora Narodne stranke Đorđa Ristića i potpredsednika Dragana Pavlovića brutalno napali ispred svojih prostorija.

- Napad je bio od strane naprednjaka, članova biračkog odbora koji su napustili biračko mesto. Kad SNS-u ponestanu argumenti, prorade pesnice, to je njihov manir u više navrata došao do izražaja u Srbiji - ocenio je u Vranju Miroslav Aleksić, potpredsednik NS.

Aleksić je pozvao režim u Srbiji da se izjasni o ovom incidentu.

- SNS je nervozan zato što građani Srbije sve više prepoznaju laži aktuelne vlasti, ali, ipak, pozivam vlast da se izjasni o napadu njihovih članova na naše aktiviste, neka to osude ili neka podrže, neka pokažu svoje pravo lice pred građanima Srbije - poručio je Aleksić.

Narodna stranka, članovi
Narodna stranka, članovi foto: Info Vranjske

Potpredsednik NS je istup Dušana Aritonovića u vezi napada članova SNS na prvake NS ocenio kao nedopustiv.

- Načelnik Gradske uprave u Vranju zamenjuje teze, žrtve proglašava napadačima, a napadače žrtvama, to neće proći, jer je taj manir negirao predsednik Republičke izborne komisije rekavši na RTS-u da nije bilo incidenata ni na jednom biračkom mestu u Srbiji, pa ni u Vranju, jer se napad naprednjaka na ljude iz NS dogodio ispred kancelarije NS, a nikako na biračkom mestu, kako su to pokušali da prikažu mediji režima - kategorično je upozorio Aleksić.

Novinarima se obratio i Đorđe Ristić, predsednik GrO NS u Vranju.

- Napad na mene i Pavlovića dogodio se ispred naših prostorija u zgradi «Brod», tačnije pored kancelarije NS, koja «gleda» prema Narodnom univerzitetu gde je bilo biračko mesto. SNS-ovac Miloš Antić je počeo nepristojno da dobacuje, odgovorio sam na njihove uvrede, drugi član SNS i biračkog odbora, Božidar Popović, napustio je dvorište Narodnog univerziteta i prišao meni i Pavloviću, gurnuo Pavlovića i bacio mu telefon kojim je Dragan snimao uvrede SNS, udario ga je, pa sam ga povukao u nameri da sprečim napad na Pavlovića. Zatim su došla još trojica članova SNS i šutirali i udarali Pavlovića, dok me je najkorpulentniji član SNS držao, pa sam počeo da viče, auto u prolazu je zatrubio i naprednjaci su se razbežali, a u međuvremenu je stigla policija. Ipak, jedan od napadača nas je i dalje vređao, tu se stvorio i Aritonović, a mi smo otišli u Zdravstveni centar po pomoć. I tamo su nas vređali naprednjaci, dok je dr Miroljub Stanković vodio navodno povređenog Popovića kod lekara, noseći mu dokumentaciju - ispričao je vidno uzbuđen Đorđe Ristić.

Narodna stranka, članovi
Narodna stranka, članovi foto: Info Vranjske

Ristić i Pavlović su posle lekarske pomoći u policiji dali izjavu, a novinarima su saopštili da znaju uzroke napada naprednjaka na njih dvojicu!

- Jedini uzrok su kritike koje u svojim saopštenjima šalje javnosti GrO NS u Vranju, kritikujući rad i nerad aktuelne gradske vlasti predvođene SNS, a naglašavamo da su svi napadači na nas radnici «Vodovoda» zaposleni nakon preuzimanja vlasti od strane naprednjaka - zaključili su Ristić i Pavlović.

Aleksić, Ristić i Pavlović zajedno su poslali poruku srpskoj javnosti «da sa ovakvim manirima vlasti, Srbija klizi u mrak, jer demokratija podrazumeva tolerantan dijalog», najavivši podnošenje krivičnih prijava protiv napadača na aktiviste Narodne stranke u Vranju.

Pogledajrte bonus video:

(Espreso.co.rs / Infovranjske.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.