BAGERI I RADNICI NE ZAREZUJU MINISTARKU NI ZA SUVU ŠLJIVU! Brutalno se oglušili o naredbu Zorane Mihajlović (FOTO)
Putari su se oglušili na naredbu Zorane Mihajlović, Foto: Wikipedia, Prentscren N1

naređenje

BAGERI I RADNICI NE ZAREZUJU MINISTARKU NI ZA SUVU ŠLJIVU! Brutalno se oglušili o naredbu Zorane Mihajlović (FOTO)

Ministarka je pozvala Kineze i Azerbejdžance i naložila da njihove firme dana moraju 24 sata da grade trasu autoputa Ub Lajkovac

Objavljeno:

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, 23. oktobra naložila je firmama iz Kine i Azerbejdžana da od tog dana rade 24 sata kako bi nadoknadili zakašnjenje. S jednim ciljem - da deo Koridora 11 od Obrenovca do Čačka bude otvoren do kraja godine.

Sve je počelo ovako: 23. oktobra ministarka infrastrukture pozvala je Kineze i Azerbejdžance i naložila da njihove firme od tog dana moraju 24 sata da grade trasu autoputa Ub Lajkovac.

Da putari rade non-stop zvuči nesvakidašnje, ali ne i nemoguće. Na putu do sporne deonice Koridora 11 zaista srećemo radnike koji celu noć doteruju Savsku magistralu u Beogradu.

Ipak, da li se i 50 km od prestonice sluša nalog ministarke? U Ub stižemo oko 23 sata.

U mestu Stublenice priključenje za deo autoputa Ub Lajkovac je prohodno. Naime, lanac je spušten. Ipak ovde već sat vremena niko nije prošao.

To što ovde mašine nisu u pokretu, ne znači da nisu na samom autoputu. Pa je ekipa N1 nastavila potragu za zvucima bagera. Ušli smo na put u izgradnji, ali nismo stigli daleko.

Na ulazu na autoput kod Uba na jednoj traci nalaze se duple betonske barijere, što znači da ove noći mašine ovuda ne prolaze.

Na istom mestu ali u traci u suprotnom smeru nema betonskih barijera, ali nema ni akcije. Mašine su tu, ponoć je, po novom radnom vremenu trebalo bi da rade, ali parkirane spavaju.

Ni na polovini deonice Ub-Lajkovac s mostića iznad autoputa, u mestu Ruklada, nismo videli žive duše. Pokušali smo da uđemo na deo autoputa kod Lajkovca, ali bezuspešno. Čuvar to nije dozvolio.

I koga god da smo pitali u kraju, svi su odgovorili identično - danonoćno radno vreme nije stupilo na snagu. Zašto se nalog ministarske ne poštuje?

U ministarstvu infrastrukture za N1 kažu Zorana Mihajlović će se 26. oktobra i sama uveriti na terenu. Zašto ne rade 24 sata pitali smo i azerbejdžanski Azvirt, ali od odgovora ništa. Kinesku građevinsku firmu Šandong nismo uspeli da kontaktiramo, jer primaju samo pisma. Mejl i broj telefona na sajtu kriju.

Koridori Srbije: Radovi u skladu sa vremenskim prilikama

U tom preduzeću kažu da se radovi na trasi od Uba do Lajkovca izvode na nekoliko deonica i u skladu sa vremenskim prilikama.

Da bi se ispoštovao nalog ministarke Mihajlović, da se na deonici radi 24 sata, potrebno je izvršiti kako organizacione promene, tako i obezbediti dodatni materijal i mehanizaciju za rad. Izvođači će u najskorije moguće vreme početi sa 24-satnim radom, kažu u Koridorima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.