SMENILI SMO JE IZ STRANKE JER JE MULJALA! Šešelj tvrdi da se Rada Trajković priklonila stranim obaveštajnim službama!
Foto: Fonet, Beta

BEZ PARDONA

SMENILI SMO JE IZ STRANKE JER JE MULJALA! Šešelj tvrdi da se Rada Trajković priklonila stranim obaveštajnim službama!

Lider radikala podsetio se zašto je Trajkovićeva izbačena iz Vlade

Objavljeno: 21:24h

Predsednica Evropskog pokreta Srba Kosova i Metohije Rada Trajković, koja je bila član Srpske radikalne stranke, kao i Iguman manastira Dečani Sava Janjić, sudeći po tvitovima koje su objavili i politici koju protežiraju u poslednje vreme, zalažu se za granice koje nisu etičke.

Janjić je na svom Tviteru objavio da pojedini mediji stvaraju paniku i šire glasine kad je podela Kosova u pitanju, a Trajkovićeva je dodala da su kosovski Srbi i Abanci "ista sirotinja", a da su s Albancima uspostavljeni takvi odnosi da "jedva čekamo da čujemo prilike da jedni drugima nešto pomognemo".

foto: Printscreen/Tviter
foto: Printscreen/Tviter
foto: Printscreen/Tviter

- Hašim Tači i Aleksandar Vučić neće to. Oni hoće da se mi mrzimo, da održavaju nestabilnost kako bi opstali na vlasti i sakrili svoju odgovornost, Tači za ratne zločine, a Vučić za ukidanje sloboda i korupciju. Oni nam ne daju, oni hoće da nas dele i da nas svađaju - rekla je Rada Trajković.

Na Tviteru se povela rasprava između Rade, Tačija i dvoje novinara, Amerikanke Valeri Hopkins i Britanca Tima Džude.

foto: Printscreen/Tviter

- Sada je pitanje, koliko značajno može da bude to prilagođavanje granica - napisala je Valeri.

- Moja ponuda za mirovno rešenje sa Srbijom je jasna, NE za podelu duž etničkih granica, DA za prilagođavanje granica i međusobno priznanje - odgovorio je Hašim Tači.

foto: Printscreen/Tviter

Vojislav Šešelj za Espreso kaže da je njegova nekadašnja "partijska drugarica" Rada Trajković izbačena iz Vlade Slobodana Miloševića jer je pokušala da protežira svog brata, koji je bio sudija opštinskog suda u Nišu, da bude mimo procedure predložen za sudiju okružnog suda u Nišu.

foto: Printscreen

- To je pokušala preko stranke, nije uspela, pa je otišla kod Mire Marković i tražila podršku JUL-a. Ministar pravde je tada bio iz JUL-a, i dobila je tu podršku, jer se odjednom na papiru pojavilo ime njenog brata. Mi smo to odmah zaustavili, pozvali je da podnese ostavku, ona je odbila i onda smo se je smenili i sa funkcije ministra i sa funkcije saveznog poslanika - rekao je Šešelje.

Na pitanje da li je izbačena jer je u to vreme radila za CIA i bila saradnik DB, Šešelj kaže da tada nije, ali da je sada u dilu s njima.

- U to vreme nije radila za strane službe, a posle šta se sa njom desilo... Pa, vidite da radi sa stranim službama, potpuno im se priklonila - rekao je Šešelj.

Bonus video:

Espreso intervju nedelje, Zoran Lutovac

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.