JEREMIĆ: Zulum privatnih izvršitelja mora odmah da prestane!
Predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, Foto: Fonet/Marija Oković

TRAŽI UKIDANJE PRIVATNIH IZVRŠITELJA

JEREMIĆ: Zulum privatnih izvršitelja mora odmah da prestane!

Predsednik Narodne stranke je istakao da je potrebno promeniti zakon usvojen 2016. godine, koji je ocenio kao „vandalski i anticivilizacijski“

Objavljeno:

Predsednik Narodne stranke, Vuk Jeremić, izjavio je da privatni izvršitelji “brutalno i bez pardona sprovode zulum” po čitavoj Srbiji izvršenjima nepravosnažnih sudskih presuda, što ne postoji nigde u Evropi i mora hitno da prestane.

- Narodna stranka se zalaže za momentalno ukidanje privatnih izvršitelja. To su ljudi koji su gotovo bez izuzetka bliski Srpskoj naprednoj stranci. Njihova moć je bez presedana, oni zarađuju mesečno od nekoliko desetina hiljada evra do više od 100.000 evra. Dobar deo te sume ide na reket SNS-u koji ih je postavio - rekao je Jeremić zrenjaninskoj televiziji KTV.

Jeremić se zauzeo za uvođenje imovinskog cenzusa koji bi sprečavao zaplenu imovine siromašnih, kao i za ograničenje po kojem porodice sa bolesnim članovima i malom decom ne mogu biti izbačene na ulicu, kakva god bila sudska presuda.

Predsednik Narodne stranke je istakao da je potrebno promeniti zakon usvojen 2016. godine, koji je ocenio kao „vandalski i anticivilizacijski“, i dodao da se izvršenje sudskih presuda mora vratiti u domen suda.

- Ne sme se dozvoliti bahatim banditima, često nasilnim, da sprovode zulum po Srbiji pod okriljem svojih veza sa vrhom države - rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao da će Narodna stranka predložiti izmene zakona i ostalim opozicionim akterima.

Bonus video Espreso Ekskluzivno - tuča radikala i pristalica LDP-a u Hrtkovcima, udaranje Đorđa Žujovića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.