I UPRKOS ODLASKU DELEGACIJE! U Beogradu večeras ipak otvorena Hrvatska privredna komora
Foto: Zorana Jevtić

noviteti!

I UPRKOS ODLASKU DELEGACIJE! U Beogradu večeras ipak otvorena Hrvatska privredna komora

Čadež je najavio da će do kraja ove godine, Privredna komora Srbije, uz pomoć otvoriti svoje predstavništvo u Hrvatskoj

Objavljeno:

Uprkos odluci šefa Hrvatskog sabora Gordana Jandrkovića da prekine posetu Beogradu pre nego je praktično ona započeta, zbog navodnog incidenta koji je u srpskom parlamentu izazvao Vojislav Šešelj, u srpskoj prestonici je večeras, nakon pet godina, otvorena Hrvatska privredna komora.

Otkrivanjem svečane table u zgradi na Topličinom vencu zvanično je počeo rad predsavništva Hrvatske privredne komore u Srbiji, koja je zatvorena 2013.

Predsednici dve privredne komore, srpske i hrvatske, Marko Čadež i Luka Burilović istakli su u izjavi novinarima značaj daljeg razvijanja ekonomskih odnosa dve zemlje.

- Na nama je da pokažemo koliko je važno sve ono što smo do sada uradili. Hrvatske kompanije u Srbiji investirale su 800 miliona evra i zapošlajvaju 14 hiljada ljudi a potencijal još nismo ni načeli - poručio je Čadež.

- Sve više kompanija iz Srbije izvozi na tržište Hrvatske i ulaže u tu zemlju, a otvaranje kancelarije u Beogradu "znači da ćemo imati svakodnevan dinamičan rad i komunikaciju" između srpskih i hrvatskih preduzeća - istakao je Čadež.

Čadež je najavio da će do kraja ove godine, Privredna komora Srbije, uz pomoć otvoriti svoje predstavništvo u Hrvatskoj.

Predsednik Burilović rekao je da je Srbija danas šesti trgovinski partner Hrvatske i da se nada da će se kroz saradnju dve komore i privrednika obe zemlje unaprediti privredni potencijale dve zemlje.

Bonus video: Espreso intervju: Marko Bastać

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.