SUKOB MRKE I ČANKA UŽIVO! PLJUŠTALE UVREDE! Ti si, bre, bio najdeblji član DOS! Trebalo je na vreme da te strpam u maricu! (VIDEO)
Čanak i Mrkonjić se sukobili u jutarnjem programu, Foto: Printscreen / Pink

OPŠTI HAOS U JUTARNJEM PROGRAMU

SUKOB MRKE I ČANKA UŽIVO! PLJUŠTALE UVREDE! Ti si, bre, bio najdeblji član DOS! Trebalo je na vreme da te strpam u maricu! (VIDEO)

Umalo fajt Mrke i Čanka!

Objavljeno:

Lider Socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak i počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić ušli su jutros u žestoku raspravu oko predloga za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću, toliko da u jednom trenutku nisu štedeli "komplimente" na račun sagovornika.

Mrkonjić je, naime, gostovanje u jutarnjem programu započeo izlaganjem teze zašto pokojni predsednik SRJ zaslužuje pomenutu inicijativu, istakavši da je to, pre svega, ideja mladih socijalista koja je sada ponovo aktivirana.

"Drago mi je da je Čanak sa mnom u emisiji ovde, mi se mnogo dugo znamo. On je uvek besio Slobu, hapsio mene, ja sam hapsio njega, branio Slobu... Nemamo ništa protiv drugih argumenata, ali tražimo činjenicama da se borimo. A država ima prava da ravna sve to", podvukao je Mrka, napravivši uvod svom političkom oponentu da izloži suprotan stav.

Verbalni sukob Mrke i Čanka
Verbalni sukob Mrke i Čanka foto: Printscreen / Pink

Predsednik LSV je potom ironično naveo da spomenik jeste dobra ideja, pogotovo za "tako veliku ličnost kao što je bio Milošević".

"Njemu treba posvetiti čitav muzej u kojem bi bile mape sa kojih su Srbi iseljeni za vreme njegove vladavine ili Ustav iz 1999. godine koji je u svom poslednjem članu imao smrtonosni hitac, jer se njime formalno-pravno Srbija prva otcepila iz Jugoslavije. Usledile su nasilne mobilizacije, ratovi, inflacije, i ja sam nasilno bio mobilizan, pa su bila varanja građana preko banaka i zajmova... Sve to je vodilo ka tome da Srbija izinicira ideju podele Bosne koja je vođena preko delegacija koje su razmenjivali Milošević i Tuđman. Jedino pravo u toj farsi ratova su zgarišta i zbegovi ljudi. Zato sam smatrao da je odmah posle 5. oktobra bilo neophodno zabraniti SRS, SPS, Jugoslovensku levicu i Stranku srpskog jedinstva, a njihova rukovodstva lustrirati i članstva raspustiti", bio je oštar Čanak.

To je njegovog sagovornika podsetilo na svojevremene "pretnje" da će ga obesiti, a Čanak ne da nije negirao nego je još i citirao svoje reči sa jednog mitinga na Trgu republike: "Ako još jednom ukradete izbore, druže Mrkonjiću, narod će vam suditi, te ćete biti iskopani iz svojih bunkera i dovedeni na Trg", uz napomenu da je istim povodom dao i "predloge oko konstruktivne upotrebe ulične rasvete".

Verbalni sukob Čanka i Mrke
Verbalni sukob Čanka i Mrke foto: Printscreen / Pink

"Ti tu sad, na tom istom Trgu, predlažeš da bude memorijalni centar Miloševiću, prepuštam ti, ti si umetnička duša! Imaš talenta da uđeš u jednu humorističku emisiju. Da krenemo malo o tebi - 5. oktobar koji si ti predvodio je najgori datum u novijoj istoriji. Ja razumem Nenada, on je dosledan u svojoj političkoj orijentaciji i na Slobodanu može da dobije političke poene, mada sve manje i manje. Evo na sutrašnji datum je počelo bombardovanje njihovih partnera, dok su se oni krili po Budimpešti. Ti si bio naistaknutiji član DOS, najdeblji, najkorpulentniji. Jesi hteo da me hapsiš, da na meni isprobaš novu maricu", pitao je Mrkonjić, što je Čanak i potvrdio.

Na pitanje voditelja jutarnjeg programa televizije Pink, koji su nakratko pokušali da zauzdaju raspravu, da li lider LSV ipak ima nešto lepo da kaže o Slobodanu Miloševiću, Čanak se nasmejao i kratko rekao: Čovek je svirao gitaru." Socijalista se ipak nije dao tako lako, pa je nastavio sa provokacijama, dodavši da bi Čanak bio "srećan kada bi živeo u ulici Slobodana Miloševića", jer bi tada, naveo je, "verovatno odmah napisao knjigu o tome, da uzme neku lovu".

"Ne damo ti da cepaš Srbiju, ti si čuveni srbomrzac", oštro je završio Mrka.

"Vi mi ne date? Sreća vaša što nikad i nisam hteo", zaključio je Čanak.

BONUS VIDEO:

Pitali smo Beograđane da li je Milan Jevđić, student medicine koji je rekao da nema šta da jede, prevarant ili ne!

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.