Vučić: Stranke vladajuće koalicije samostalno na pokrajinskim izborima!

Doneta odluka

Vučić: Stranke vladajuće koalicije samostalno na pokrajinskim izborima!

Srpska napredna stranka i koalicija SPS-PUPS-JS dogovorile su se o daljoj saradnji na reformama, saglasile se da će na pokrajinske i lokalne izbore ići samostalno
Objavljeno:

Premijer i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić rekao je nakon sastanka sa predstavnicima koalicije okupljene oko SPS-a da će stranke vladajuće koalicije na republičkom nivou na predstojeće pokrajinske izbore izaći samostalno, jer "nemaju potrebe da prave predizborne koalicije". Lider socijalista Ivica Dačić ističe da su dve stranke zajedno ostvarile istorijske stvari za Srbiju i da je opšti dogovor da se saradnja nastavi. Srpska napredna stranka i koalicija SPS-PUPS-JS dogovorile su se o daljoj saradnji na reformama, saglasile se da će na pokrajinske i lokalne izbore ići samostalno i poručile da je stabilnost zemlje najvažnija. Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će smenu ministra odbrane završiti kao što je najavio – u januaru.

Upitan da li ima pomaka oko smene Gašića, to jest izbora novog ministra odbrane, Vučić je rekao da će posao biti završen kao što je najavio, u januaru. - Moguće je da ima kandidata“, rekao je Vučić ističući da će sve biti završeno kao što je obećao. Naveo je da je ponosan što SNS, za razliku od demokrata, nije doveo nijednog čoveka na RTS i da to govori mnogo i o slobodama u Srbiji i o navodnoj cenzuri i diktaturi. Sastanak je održan u sedištu naprednjaka, trajao je sat vremena, a prisustvovali su mu lideri stranaka i najviši funkcioneri. Aleksandar Vučić je nakon sastanka rekao da bi voleo da ne bude prevremenih republičkih parlamentarnih izbora i dodao da to zavisi od atmosfere u društvu i drugih okolnosti.
- Kad vidite da se neko ničim drugim ne služi sem neistinama i lažima, onda nekad ne možete drugačije da odgovorite - rekao je Vučić novinarima. Lider socijalista Ivica Dačić je rekao da je protiv prevremenih parlamentarnih izbora, te dodao da izbori nisu igre bez granica da se svake godine održavaju. Predsednik naprednjaka je istakao da SNS i SPS neće praviti predizborne koalicije na pokrajinskim izborima jer im to nije potrebno da bi prešli cenzus. (Espreso.co.rs/Rts.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.