Ministar Đorđević: Izvinjavam se ženama koje sam nenamerno uvredio
Ministar Đorđević uputio je izvinjenje uvređenim ženama, Foto: Zorana Jevtić

neoprezno

Ministar Đorđević: Izvinjavam se ženama koje sam nenamerno uvredio

Neoprezno citirana pesma je uvredila žene

Objavljeno:

Ministar Zoran Đorđević večeras je putem saopštenja za medije uputio izvinjenje svim ženama u Srbiji, koje je, kaže, nenamerno uvredio pročitavši pesmu Jovana Dučića.

Neoprezno citirana pesma je uvredila žene, što ni jednog trenutka nije bila moja namera, naveo je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, te poručio da želi da uputi izvinjenje svim ženama koje je njegov gest povredio.

"Želim da se izvinim svim ženama koje je moj gest povredio. To nisu ni moje, a ni vrednosti Vlade Srbije", poručio je ministar Đorđević.

Uz izvinjenje ministar poručuje da ostaje duboko posvećen svemu što Vlada Srbije i predsednica Vlade čine na emancipaciji žena, osnaživanju njihovog položaja u društvu i postizanju pune ravnopravnosti, što, zaključio je, jeste jedna od osnovnih vrednosti našeg društva.

Ministar Đorđević je ranije danas bio domaćin nacionalne konferencije "Žene iz ruralnih krajeva - ravnopravne građanke Srbije", a nakon uvodnih reči na tom skupu obratio se ženama i, kako je rekao, iskoristio priliku da pročita nekoliko citata Jovana Dučića i Ive Andrića posvećenih ženama.

Na to je njegovo obraćanje reagovalo Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, koje vodi potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, a koje smatra da je neprimeren bio citat koji je Đorđević "poklonio" ženama povodom 8. marta.

Iz Koordinacionog tela su poručili, ministru da je nedopustivo da bilo ko kaže da su žene sklone da se predaju i onima koji su im "fizički nemili", ili da žene vole bogataše, jer su one sirote ili, pak, da se žene pametnih boje, a da podležu jačem umesto lepšem i umnijem.

Bonus video:

Espreso i pevač Bojan Marović podelili damama cveće za 8. mart

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.