TI SI MI DRŽAO OPELO, JA SAM VASKRSAO: Dačić odgovorio Amfilohiju!
Dačić je odgovorio na optužbe Amfilohija, Foto: Zorana Jevtić / Nebojša Mandić

optužbe crnogorskog mitropolita

TI SI MI DRŽAO OPELO, JA SAM VASKRSAO: Dačić odgovorio Amfilohiju!

Amfilohije je rekao da opelo nije držao za Vučića, već za Dačića

Objavljeno:

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ponovo je šokirao javnost kada je rekao da opelo koje je održao 2013. godine nije bilo za Vučića, već za sadašnjeg ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića.

- Nikada Vučiću nisam držao opelo. Uradio sam to ondašnjem premijeru Ivici Dačiću i Skupštini Srbije - poručio je mitropolit Amfilohije.

On je pre toga optužio predsednika Srbije da će izdati Kosovo i Metohiju, i rekao je da jepostavljenje Ane Brnabić na mesto premijera "prava vradžbina".

Ivica Dačić je reagovao na njegovu izjavu, i za "Alo" izjavio kako Crva ne treba da se meša u politiku:

- Sreo sam Amfilohija dve nedelje nakon tog opela na Oplencu i rekao sam mu: "Vi me upokojiste, a ja sam vaskrsao". Njegova retorika je odavno poznata i zato nisam iznenađen. Meni su mnogi držali opelo i prežalili me, ali na njihovu žalost, ja i dalje trajem - rekao je Dačić i dodao:

- Mislim da Crkva ne bi trebalo da se bavi politikom i da se iz nje čuju političke poruke. To nije dobro ni za državu ni za SPC. Ono što je sigurno jeste to da nikome od nas ne pada na pamet da prizna Kosovo, to su gluposti... pa mi se borimo da za to da i one zemlje koje su tu kvazidržavu priznale povuku takvu odluku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Informer.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.