DRŽAVA MU POKLONILA 1.348.023 DINARA I NIJE MU DOSTA! Marijan Rističević nam besno poručio: Šta hoćete bre od mene, dobio sam najmanje!
MARIJAN RISTIČEVIĆ, Foto: Nebojša Mandić

nije mu jasno

DRŽAVA MU POKLONILA 1.348.023 DINARA I NIJE MU DOSTA! Marijan Rističević nam besno poručio: Šta hoćete bre od mene, dobio sam najmanje!

On je uredno podneo dokumentaciju i ispoštovao rokove, a stavka koja je sporna je što je konkurs trajao samo četiri dana...

Objavljeno:

Nakon što je Ministarstvo poljoprivrede Srbije objavilo prvi konkurs za sredstva iz pretpristupnih fondova EU za razvoj sela (IPARD), namenjen za kupovinu traktora i druge mehanizacije, poznata su i imena onih koji su ih dobili.

Jedan od njih je i poslanik NSS-a, Marijan Rističević. On je uredno podneo dokumentaciju i ispoštovao rokove, a stavka koja je sporna je što je konkurs trajao samo četiri dana.

Pozvali smo gospodina Rističevića za komentar, i on nije negirao, ali nas je ispravio.

ODOBRENA SREDSTVA
ODOBRENA SREDSTVAfoto: Printscreen / psp.vojvodina.gov.rs

Na pitanje da li smatra da je čudno da je konkurs na kome on dobija više od milion dinara trajao samo četiri dana, Marijan nam je odgovorio:

- Nije četiri nego pet dana, prvo lepo izračunaj pa se javi. Što ti nisi konkurisala za poljoprivredna sredstva, pa da te vidim - rekao je Marijan Rističević neprijatnim tonom.

Nakon ispravke, on je rekao kako ne vidi šta je čudno u celoj priči.

- Odmah nakon Republičkog konkursa, usledio je pokrajnski, a koliko znam dva konkursa ne bi smela da se preklapaju, rekao je Rističević i dodao:

- Šta je čudno tu, pitam ja vas, pa ja sam dobio najmanje sredstava od svih na listi. Ne može samo DS da bude tu. Ja imam svoje gazdinstvo, i do sredstava sam došao putem konkursa, tvrdi Rističević.

NEBOJŠA STEFANOVIĆ KONAČNO OTKRIO: Evo zašto sam se kao Nebojša iz Beograda javio u "Utisak nedelje"

Podsetimo, poljoprivrednici su mogli da zahteve za odobravanje prava na podsticaje za kupovinu nove mehanizacije i opreme podnose do 26. februara 2018. godine, a za kupovinu novih traktora od 4. januara do 26. februara iduće godine.

Iznosi podsticaja bili su od 5.000 do 700.000 evra u sektorima proizvodnje voća, povrća i ostalih useva, a za sektore mleka i mesa podsticaji od 5.000 evra od milion evra.

Poljoprivrednici su mogli da konkurišu za ukupno 8,3 miliona evra bespovratnih sredstava za nabavku traktora i mehanizacije, odnosno da računaju na povraćaj oko 60 odsto vrednosti ulaganja, u čemu EU pomaže sa 75 odsto novca, dok se ostatak obezbedjuje iz budžeta Srbije.

Srbija će do 2020. godine moći da iskoristi ukupno 175 miliona evra iz IPARD fondova. Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je ranije najavio da bi 2018. godine na raspolaganju trebalo da bude 50 miliona evra.

Pogledajte bonus video:

PRUŽI RUKU: Podelili smo obrok beskućnicima u prestonici

(J. J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.