Oni su neuništivi! Četiri srpska političara vladaju strankama 100 godina!

Može im se

Oni su neuništivi! Četiri srpska političara vladaju strankama 100 godina!

Drašković, Šešelj, Čanak i Ugljanin već po 25 godina vode svoje partije i ne nameravaju u skorije vreme da se sklone
Objavljeno:

"Vreme je za promenu”, poručio je Vuk Drašković svojim stranačkim kolegama na saboru partije i - ostao na čelu SPO! Tako je posle četvrt veka upravljanja strankom, koju je osnovao sada već davne 1990. godine, ispalo da je nezamenjiv. Niko kao Sloba i SPS: Na današnji dan su oduvali opoziciju i postali gospodari Srbije! (FOTO) Drašković je samo jedan od četiri najdugovečnija stranačka lidera u Srbiji, koji su, kada se saberu njihove karijere, na čelu partija proveli čitav vek.

Negde u isto vreme je u politiku ušao i Draškovićev kum, Vojislav Šešelj. Posle kratkih i neuspešnih epizoda sa Srpskom narodnom obnovom i Srpskim četničkim pokretom, februara 1991. godine osniva Srpsku radikalnu stranku i postaje njen predsednik. Naravno, nezamenljivi.
Nenad Čanak je na čelu Lige socijaldemokrata Vojvodine od jula 1990. Za sve to vreme nikada nije imao čak ni protivkandidata na kongresima stranke, iako se pred onaj održan 2012. činilo da bi za LSV bilo bolje da Čanak ode zbog učestvovanja u prebijanju Pavla Lešanovića. Od 1990. i Sulejman Ugljanin vodi Stranka demokratske akcije Sandžaka. Stranka jeste trpela podele i cepanja, ali Ugljanina niko nije mogao da zameni na mestu lidera. Nikad nisi ništa radio? Aj da budeš direktor! Kako se lako dobija fotelja kad je tvoja stranka na vlasti! Sva četvorica su za tih 25 godina pregrmeli svašta: hapšenja, batine, progone, ali su imali i značajne državne funkcije. Iako su njih četvorica neprikosnoveni u svojim partijama, trenutno nijedan od njih nema značajniju ulogu u političkom životu. Čanak i Ugljanin su narodni poslanici, ali su u opoziciji, dok je Draškovićev SPO jeste deo vlasti, ali njega nema u Skupštini. Radikala od 2012. nema u Parlamentu jer su bili ispod cenzusa. (Espreso.co.rs / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.