OPOZICIJA USTALA U ODBRANU NOVINARA: Srbija pod Vučićem ulazi u diktaturu, u kojoj se vlada batinama i strahom!
Foto: Fonet, Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

oštra reakcija

OPOZICIJA USTALA U ODBRANU NOVINARA: Srbija pod Vučićem ulazi u diktaturu, u kojoj se vlada batinama i strahom!

Novinarima je bilo onemogućeno da rade svoj posao

Objavljeno: 16:57h
foto: Fonet

Lider Levice Borislav Stefanović za "Espreso" je rekao da su napadi na novinare za svaku osudu, i da je to žalosna posledica stvaranja ovakve klime, gde je svaki pokušaj nečeg što nije u interesu vlasti napad na "njegovo visočanstvo".

- To je jedan veliki problem generalno, gde se napadaju novinarke od 40 kilograma, oduzimaju se aparati, i gde nabildovani, kratko ošišani brane građanima da izađu iz tunela na Terazijama. Jasno je da je ta direktiva sa vrha. Sve to treba da se istraži, MUP je zadužen za obezbeđenje skupa, ne mogu oni da reaguju samo po prijavama kao što su saopštili, šta bi se desilo da su prebili nekoga juče? Na sve ovo treba ozbiljno reagovati - rekao je Stefanović za "Espreso".

foto: Beta

Lider DSS Aleksandar Popović, rekao je za "Espreso" da su jučerašnji višestruki napadi na novinare, koji su jasno identifikovali izvršavali svoju radnu obavezu najbolji dokaz posledice do koje je dovela višegodišnja medijska hajka režima na svoje protivnike.

- Država ima pred sobom dve mogućnosti, da identifikuje one koji su verbalno i fizički ugrozili novinare i da ih zakonski goni, ili da o svemu što se događalo ćuti. Izborom koji će napraviti će i Vlada Srbije i Aleksandar Vučić bolje od ma koga drugog reći kakvi su oni i kakva je Srbija danas. Jer skupove su, izborne i druge, pravile i druge stranke na vlasti, ali ovakav izliv mržnje prema novinarima čiji rad je važan deo demokratskog društva se nikada nije desio - rekao je Aleksandar Popović za "Espreso".

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.