OPOZICIJA USTALA U ODBRANU NOVINARA: Srbija pod Vučićem ulazi u diktaturu, u kojoj se vlada batinama i strahom!
Foto: Fonet, Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

oštra reakcija

OPOZICIJA USTALA U ODBRANU NOVINARA: Srbija pod Vučićem ulazi u diktaturu, u kojoj se vlada batinama i strahom!

Novinarima je bilo onemogućeno da rade svoj posao

Objavljeno: 16:57h
foto: Filip Plavčić

Lider Nove stranke Zoran Živković oštro je osudio jučerašnje napade na novinare i građane.

- Na ulicama su bile organizovane ekipe policajaca, kobri i kriminalaca. Batinaši Aleksandra Vučića organizovali su sačekuše po celom centru Beogradu, nasilnički sprečavajući građane da mirno hodaju svojim gradom, a novinare da profesionalno rade svoj posao. Danas iskazana brutalnost nad novinarima i građanima potvrđuje ono na šta već dugo upozoravamo: da Srbija pod Aleksandrom Vučićem ulazi u otvorenu diktaturu, u kojoj se batinama vlada, a strahom manipuliše - kazao je Zoran Živković, lider Nove stranke za Espreso.

KAKO VAS BRE NIJE SRAMOTA?! Đukanović i Rističević tvrde da svi koji su došli na skup SNS, a nisu za naprednjake, zaslužuju batine???

PREDSEDNIK UNS: SNS da objasni zašto je policija nemo posmatrala kako nasilnici maltretiraju novinare na zadatku!

PRESTANITE DA ĆUTITE, NOVINARE SPREČAVAJU DA RADE: Predsednik NUNS prozvao ministra kulture! On dodaje da Nova stranka zahteva od časnih profesionalaca u nadležnim organima da što hitnije utvrde identitet nasilnika, identitet onih koji su im naložili da novinare i građane tuku i maltretiraju, i procesuiraju ih.

foto: Youtube printscreen

Liberalno - demokratska stranka osudila je jučerašnje napade na novinare koji su tokom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića obavljali svoj posao.

- Pozivamo nadležne organe da što pre ispitaju ceo slučaj i podnesu krivične prijave protiv nepoznatih lica koji su otvorenim verbalnim pretnjama i fizičkim nasrtajima ugrozili bezbednost novinara, ali i javni red i mir na ulicama Beograda. Država mora voditi računa o bezbednosti ljudi koji svoj posao obavljaju profesionalno i u skladu sa novinarskom profesijom, i zbog toga mora da reši ove i druge slučajeve napada na novinare - rekli su za "Espreso" iz LDP - a.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.