Dačić: Ništa ne govori da je Potežica stradao u pokušaju otmice!
Foto: Fonet, printscreen/Zoutube/RTv pan;evo

odgovor na spekulacije

Dačić: Ništa ne govori da je Potežica stradao u pokušaju otmice!

- On je nastradao u saobraćajnoj nesreći i treba smiriti razne price koje možemo da vidimo u medijima, da je on stradao u pokušaju otmice - rekao je Dačić
Objavljeno:

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da nikakvi izveštaji ne govore o tome da je ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica stradao u pokušaju otmice, kako se spekuliše u pojedinim medijima, već je reč o saobraćajnoj nesreći i poručio da ambasada ne može da bude zatvorena, već može da bude premeštena.

- On je nastradao u saobraćajnoj nesreći i treba smiriti razne price koje možemo da vidimo u medijima, da je on stradao u pokušaju otmice. Nikakvi izveštaji o tome ne govore. Mi smo pre nekoliko meseci njemu dali nalog da većinu svojih aktivnosti izmesti u Tunis, iz bezbednosnih razloga, i on je u Tunisu nažalost i poginuo - rekao je Dačić odgovarajući na pitanja novinara u Novom Sadu, nakon što je otvorio Sajam Poljoprivrede.

Upitan zašto je Potežica ostao u Libiji i da li namerava da zatvori našu ambasadu u toj zemlji, Dačić je rekao da ambasada ne može da bude zatvorena, i naveo da je Libija držala svoju ambasadu u Beogradu, kada je on bio bombardovan i da to ne zaboravljamo, kao i da je danas u Beogradu 24 libijskih diplomata.

foto: tripoli.mfa.gov.rs

Dačić je dodao i da Srbija ima svoje spoljnopolitičke, državne i nacionalne interese kad je reč o našim amabasama, kao i da se intenzivno razmišlja šta da se radi sa nekim nasim ambasadama - u Siriji, Iraku, Libiji, zatim sa ambasadom u Tunisu i drugim zemljama gde su veoma česti terororistički akti.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.