JEDAN HARADINAJ IPAK NA OPTUŽNICI! Krvnikov brat Daut ide u Hag!
Foto: fACEBOOK / Daut Haradinaj

neverovatno

JEDAN HARADINAJ IPAK NA OPTUŽNICI! Krvnikov brat Daut ide u Hag!

Njemu će se suditi za organizovanje ubistava Albanaca, civila i političkih protivnika
Objavljeno:

- U korist Dauta Haradinaja ne ide ni to što ga SAD dovode u vezi sa Al Kaidom i drugim terorističkim organizacijama i što su ga stavile na crnu listu još 2001. godine. Sada, istraga protiv Dauta se pre svega bazirala na zločinima koje je počinio nad Albancima, civilima i političkim protivnicima, pre svega iz redove partije Ibrahima Rugove, jer je procenjeno da bi javnost na Kosovu lakše podnela činjenicu da mu se sudi zbog zverstva nad Albancima nego nad Srbima - navodi naš izvor.

Daut Haradinaj je tokom razmene vatre s srpskim snagama bio ranjen, zbog čega je i dobio nadimak Cufi (Obogaljen ili Ćopo), a na crnom spisku SAD zbog saradnje s teroristima, pre svega Al Kaidom, nalazi se još od 2001. godine. Trenutno obavlja funkciju poslanika u kosovskom parlamentu.

Ramuš: Nikad nisam bio u džamiji!

Ovih dana, na društvenim mrežama objavljen je video-snimak na kojem se vidi kako Ramuš Haradinaj razgovara sa neimenovanim međunarodnim zvaničnicima.

foto: Reuters

- Četiri generacije moje porodice su bili Albanci katolici, a ja sam rođen kao musliman, a ni sam ne znam zašto sam musliman. Nikada u životu nisam posetio džamiju radi molitve ili bilo čega drugog. Jedino što me povezuje s muslimanima je ime, a i ono ne govori tome u prilog, jer mnoga naša (albanska) imena su sekularna, poreklom od katolika Albanaca, starih Ilira - izjavio je Haradinaj.

Trendafilova: Optužnice uskoro

Ekaterina Trendafilova, predsednica Specijalnog suda za zločine OVK, navela je nedavno da je na tužiocima da odluče ko će se naći na optužnicama tog suda, ali je naglasila da se prve optužnice očekuju uskoro.

Ona je rekla da će taj sud raditi nezavisno od bilo kakvog mešanja, da će štititi sigurnost i bezbednost svedoka, kao i osnovna prava optuženih, te da će njen prioritet u radu biti izgradnja funkcionalnog pravnog okvira specijalizovanih veća.

(Espreso.co.rs / Alo)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.